[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我直接買左sandisk個2tb 貪佢唔洗煩
點解插左個usb hub會斷上網
寫email問gay cook,加多句操你媽B
16係好抵玩呀
但主要都係睇intel做人
粒U仲係14nm++++++
又未有Wi-Fi 6,諗住一次過換埋屋企 router做Wi-Fi 6
另外就係個cam個質素真係唔應該再存在

其實如果Apple唔諗住收touch bar皮我會想下代Pro有force touch
Apple喺haptic feedback方面真係好到其他廠見唔到車尾燈
得閒睇置頂Q&A
Q: USB-C係唔係同WiFi有干擾?
A: 係,設計USB班天才選擇可以同2.4GHz共震既spec,所以如果你個三方配件響shielding做唔足,係有可能插響Mac時干擾部機既2.4GHz性能;解決方法係轉用5GHz AC...,或者搵一隻無事既hub/device...
我以為干擾係收得無咁好
唔知係直情上唔到
有無人試過將部macbook pro 係待機狀態放入incase 袋再放入背囊,然後部機過一排會自己發熱?
麻煩各位俾下意見小弟
用緊2015 macbook pro 13
諗緊換xps 15 4k (ips) 定16" macbook pro 好
用黎寫文/執相用
thanks
睇你想用windows定mac 但我覺得用開mac就唔好轉

利申 2015 13mbp -> 16吋
唔知香港apple有冇得話佢粒cpu體質差, 可唔可以要求換機
用開macbook就唔好轉會
而且XPS 15 4K IPS都唔平
巴打喺呢個group問Mac定Windows好
點解想轉XPS先
io port 齊係一個concern
同埋xps 個mon 好似唔差得過mbp16
但windows 10 真係有d卻步
公司用緊win10 成日有d奇怪問題
之前一樣係用2015 13”
依家換咗16表示好撚正
不過就要預咗一定要買hub
我想佢cut埋個3.5mm
好銀眼 得4個c頭靚啲
不過好唔方便
你咁同當年iphone6高登個個開幾盒機去揀部行台積電u有乜分別
等緊MacPro,期待果Mon。
我知咁樣問好但係我見嗰個上面拍片嗰個鬼佬話佢可以換機,所以好奇香港得唔得
歐美有十四日無條件refund
香港Apple本身都有,不過自從d人炒iPhone之後就收左個policy
唔係炒嘅問題 係換完零件先refund
仲有人買部iPad昆免費商場泊車全日,之後拎番去full refund
Catalina好番啲未
Up上去係咪仲咁伏
不要再說了
當初應該果斷拒收部15吋
蝕15% 買16吋都抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞