[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
見到了
一條Samsung 32GB都未駛一千蚊,姐係9千幾蚊係可以同兩部iMac打爆去128GB

所以未出16"之前都係全村人想佢地去番SODIMM socket
當然衣家仲係焊都係有少少趕客,不過因為佢base price set得唔過份,所以升去32GB之後個總機價都可以接受
mini同iMac方面響RAM呢個環節就真係flex好多
有無人部mbp用safari睇緊youtube個時pause左條片去
再play返個時 條片會無左聲1秒左右
但個畫面係完全無事

有時係safari打完條link 再click return
會話斷左網絡連線
要F5一下先開到條link

點解決依個問題
好明顯超多人搶緊
space grey已經無晒特價,淨番silver同gold
屌⋯⋯出左貨
師兄唔好令我太尷尬啦
你響官網買左? 佢做得75折
星期六在Amazon 79 usd 訂左...算啦,你哋快啲搶
我本身已經有隻差唔多一樣port既Verbatim,當時買都要五舊幾
啱啱都掃左隻Satechi,可以test吓邊隻好d,有多可以公司/屋企各留隻
應該仲有 買完先變正價
本身嗰256gb唔夠用,外置hard disk 去apple買定出街買一隻加盒好
係喎,佢應該唔俾人特價買兩隻
1tb 125
125就小小貴 不過1tb先夠用
巴打們仲有冇其他介紹
SSD我覺得算係咁
可以直接係SSD做edit唔洗拉落機
仲要防撞防塵防水滴
買左個2tb 199USD
不過500MB/s響衣家NVMe當道就算慢
如果再忍慢d可以平好多買2.5” 5/4TB HDD
對於依方面嘅知識唔多
有得直接edit又夠大gb就
但我見tb3盒成千蚊舊
我諗住200美金有個一體式三防好似唔洗煩
2tb應該都有排用 放backup就用番屋企個NAS
如果用macbook唔好諗HDD
要放得好穩 又唔震得唔搖得
我情願你買個細少少嘅SSD好過
有無人試過買完部機
寫住2-5號送到 但我到今日仲係處理中
今日中午打去問佢話張單無問題
你咩spec?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞