[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
高配
32gb Ram
1tb
謝謝報料, 已買thx
可能唔夠parts
啱啱睇 轉左準備出貨
終於唔洗一個鐘睇一次
Macbook Pro 2014 換咗intel 512GB ssd。未換之前係開機白蘋果,下面loading bar,宜家變咗開機只出白蘋果,去到log in 之後先至行loading bar。有冇巴打知點解
如果samsung t5正唔正
細好多可以帶出街
T5貴過sandisk
本身我係諗T5但一直都無平
same 我寫5-7號到但係今日啱啱話出貨
預計4號到
佢咁薄我成日都怕一撞就玩完
所以sandisk有矽膠三防係穩陣啲
仲要平咁多 無得揀 如果買T5個價
不如買盒仔自己配ssd 又平又快又細舊
查實我就主要用佢來save嘢
極大量相,文件 再加少量嘅ps/ai檔
12.9-Inch iPad Pro and 16-Inch MacBook Pro With Mini-LED Displays to Launch in Second Half of 2020
6-9仲未出貨
自己本身都有用盒配hdd連住synology做雲端 back up
不過又冇位了
用Mini-LED唔知會幾錢
之前買左部 mini 256GB, 想加個固定既 Drive 黎做野, 雖然有NAS但又覺得Mount完唔夠快(1Gbps LAN)
諗緊應該加 thunderbolt 3 m.2 好定係 USB 3.1 Gen 2 駁 SSD 好
如果你唔洗帶出街買個hdd算
之前Black Friday 有個10tb好平
我2-5仲係準備出貨
公平咩
想問下有冇ching試過macbook上面搵唔到iphone/ipad safari 既網頁分頁 但係iphone同ipad 就見到部macbook上既分頁 明明3部都連左同一個icloud 同入面都剔選左
借條j黎用下得唔得
就真係唔洗出街
錯過咗,由佢啦
我見WD 8tb 125USD應該有排用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞