[Mac撚] 用家/買機集中討論(35) 16”趕2019尾班車,Mac Pro仲未見影

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
都一段時間冇patch你話呢
香港人
利申冇炒過任何嘢

不過而家只係得返14日內有壞可以換
仲要證明真係壞咗
唔係oled仲平啲咩
2019 16寸個喇叭係youtube 快跳幾秒時會有bobo聲,係咪正常?
利申第一部macbook🙇‍♂️
請問街舖-豐澤/百記有16吋買未?想分期
我見兇宅有擺16吋出嚟demo
你可以問吓
唔該哂
係bug,遲啲有fix
想問下點解年幾兩年cycle count 13x, 電池衰退得咁緊要 得返60%, 平時多數插mon包埋叉電, 應該唔係電池quality問題, 因為replacement program唔包
係咪2016 nTB?
AppleCare 包唔包電
我睇完呢個再睇埋Dell XPS 13個review就大概明點解13/14吋MBP仲未肯出
https://www.theverge.com/2019/12/6/20997044/dell-xps-13-2019-review-six-core-intel-comet-lake-10th-gen-test-price-specs-features
XPS 13用10 gen 14nm++++ 6核i7 Thermal throttle得好勁
13吋MBP咁嘅殼加大少少都唔知頂唔頂得住
其實以macbook 全金屬殼,散熱唔係應該好勁咩
2017 nTB
包低過80%,但過咗期了
13"因為低配出左唔係好耐,而且買家無15/16"咁demanding,所以未必咁趕要出
尤其係如果可以避14nm,既然都改機殼的話咁Apple可能索性等Ice Lake出到i7-1068G7 (28W 10nm)

16"趕住出既timing其實有跡可尋,2016十月就係touch bar發售,而一般(US)既leasing cycle係三年,我諗有好多公司真係咁樣一lot過入好多部16"因為三年lease既2016 15"完左
過左保而又唔係program之內咁你一係就俾千鬆蚊Apple換電,再唔係自己/出面搞
咁cheap
大把呢啲cheap精有錢買車冇錢泊車
有啲仲cheap到直接問人拎張收據去R free parking
同啲阿婆搲印花一樣
有冇巴打知中咗Tapufind 2.0毒可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞