貓糧資料庫(7)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
請問wellness core有冇門市的
網上個d買滿xxx先免費送貨
我剩係買包糧
想問下肥美絲
meowing heads既濕糧係咩都ok?我見佢隻味同aatu好似
絲打有咩方法解決? 分享下, 比隻衰妹搞到好頭痛
我有一隻都係咁,都算,而家隻狗睇得多學埋佢攞出嚟食
整體唔錯嘅、成分都無乜可以挑剔
唯一係無加到維他命A同B,唔好長期單一食佢
想了解吓點樣放糧
用碗定碟-貓鬚敏感,碗口窄會掂到鬚唔like,通常係食中間啲糧,唔食碗邊,一係抓出嚟食,咁嘅情況可以用碟
如果抓出嚟係玩多過食,多數係唔餓,要睇吓有冇餵多咗

有無墊高嚟食-高度都幾影響隻貓食得舒唔舒服
我嘅情況係已經用碟,有貓都要擔舊肉出地下食,有貓照喺碟食,如果放喺碗架就全部都擔落地食
唔該晒
Wellness core係咪好過avp
身邊有朋友推薦avp
查左查見都0殼物又0肉粉
但望翻excel見有紅字

抗疫留屋企呢排準備好好鑽研下貓食物
我放乜都試過,佢堅持頭幾啖正常食,唔餓就開始用手
佢平時開門呀攞嘢呀全部都係用手我已放棄
其中一個女主子食好少嘢.入屋幾個月都仲係好瘦.唔生肉咁.餵緊wellness core乾糧同Canagan,thrive罐.哩排要人tum先肯食罐.有咩方法可以令佢食多啲.想佢大隻啲先絕育
另一個主子就食埋佢𠴱份.身型差一大截
想轉凍乾糧
大家比嘅份量係咪跟返包裝上面
原來係咁咁排毛粉好啲定貓草?汪喵排毛粉ok嗎?

我有啲懷疑佢係食得太小胃酸過多而嘔 希望佢肯食多啲新糧 萬分感謝
如果小貓就到一歲
想一歲打後幫佢轉糧 有無話邊隻好
呢咖食緊wellness core紫色
網店好多滿300免費送貨
Wellness core 5lbs 一包都二三百蚊
加包零食就夠數
或者補支洗耳水又得

定係你想買2lbs試味
唔肚餓?
我定時放飯,屋企兩隻都係四隻爪掂晒地咁食
無論用碗用碟用匙羹餵都一樣
我係觀塘樓上鋪買
自取9折
好啊唔該曬你
很想跟肥美絲說聲感謝
轉咗ziwipeak大約一年
啱啱同主子body check發現膽固醇過高
明明有隻係瘦喵嚟
但其他指數都幾好,腎指數靚靚添
我應該轉咩糧好
紅未實有嘅,多定少咁解
AVP得幼貓糧ok,全貓糧碳水太多了,肉成分偏低
即係純粹玩食物咁浪費
下次餵少啲
未絕育好難肥喎重要女仔本身就偏細隻
罐頭試吓肉醬啦,脂肪多啲
要跟,跟咗之後再睇貓食量調整
有啲貓會食多啲/食少啲
汪喵ok
或者喺賣天然/有機食品地方睇吓有無洋車前子粉(排毛粉主要成份)
Grade A以上,揀幾款牌子再輪流食
呢排餵過core 就揀其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞