有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike

唯一方法係減少不必要既燃料消耗,再同殖民地/美國買油
keep住正值就得,因為有儲蓄上限
第一次終於打贏左,好有成功感
糊里糊塗咁打
我玩georgia玩到想死就算垃倒莫斯科做ally都係咁比ottoman強姦
長期超limit屯兵先避免倒比人宣戰。
周圍全部伊斯蘭的地完全沒辦法擴張。
好唔容易拖到1500年,結果沒幾耐莫斯科變身russia即刻斷我盟
你試試玩veryhard mode有排玩,我玩austria都要玩到1600先無敵
gg左
點解Vicky France會係紫色嘅?
舊ver.? 聽聞新版德國推唔到俄佬
1.9
想問下EU4點樣處理separatism

玩castile食左granada同埋morocco北面 但改左core同宗教都長期unrest 得閒就爆d叛軍出黎
Separatism要等佢慢慢減
同埋Catholic本身tolerance低
又唔係accepted culture
所以core咗unrest都會高
唔想煩就raise autonomy同擺隊軍隊係果啲province上面
反正果幾塊地都唔算好有經濟價值姐
都係不外乎轉埋文化同增加自治
除非你係類似於netherland果種獨立戰爭事件
北非冇記錯有塊金礦地 加自治好傷
咁打柒佢地啦
幫蘇聯打爆德國 再同allies一齊打蘇聯應該易d
啱啱睇番先發現我冇割到個金礦 只係割咗個entrepot
成個北非最有價值就果塊地

用西班牙既話 其他地我覺得打黎都晒自己資源
今晚再試下
但係我1941先打完日本,係唔係算慢
可以就拎埋Fez同埋成條海岸線
實在太濕鳩
我想問有冇人有ck2 同eu4 漢化版? 跟steam 度d link 都down唔到
今日出stellaris federation

等緊佢解鎖
又係我
想問下完全冇發展過海軍同空軍
用國民黨點樣可以用最快速度naval invade日本
荷蘭橙真係好煩
If you can’t beat them, join them
所以決定打柒條仆街再放返做vassal
如果依家先玩EU4,有咩DLC係必要?

利申:鐘意玩total war
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞