有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
https://necromanov.wordpress.com/2010/09/01/victoria2/

大陸有篇文講vic2講得幾好
vic2似歷史教學軟件
比你親身體驗1戰成因
逆天搞球長無前途
屌, 靚好多
以為係knights of honor 2 既畫面
ck2 真係睇到眼花
一望以為係total war.
有官方簡中 冇繁中
等mod囉
實有台仔整繁中mod

不過按照p社慣例,通常官方中文都翻譯得好差
都係一開始用中文熟習左個介面之後就轉返英文好
完全睇唔出係crusader kings
仲有呢個事件框同map mode

第一張有啲civ感覺
唔鍾意3d portrait
同imperator一樣我覺得麻麻地
寫得幾好
除左最後個段ps, 你玩老翻學咩人report bugs, 仲要理直氣壯

其實幾想佢overlap eu4 同vic2 個歷史時段出隻新game

拿破崙戰爭後到一戰得一個世紀時間唔太夠,最好玩係體會到日本文明開化既過程
岩岩先announce左新DLC
major power至少仲有蘇聯 意大利佢要出DLC
無兩三年唔會出新版我諗
ck2 2012出
成7年前
要買係咪買643依個就夠?
睇來我好耐冇玩
打左幾日終於重組到拜占庭拎成就
又係路人甲肖象
點樣同意大利丶德國爭地盤?
睇睇人力成7.2m,整40寬金盾師出黎平推全世界都得
奶德國鞋底唔搶開頭轉法西斯食左南斯拉夫佢
然後加入軸心打爆捷克(保護南斯拉夫)

最麻煩係打意粉 試過好多方法都攻唔入 因為北部成堆山
索性脫軸 等意粉剩係守我邊境 然後入返軸心打意粉 順利既話希軍拖住意軍 德軍就偷雞直入羅馬

然後開始打二戰 清晒周邊D小國佢 係美國參戰前完場
好想玩玩了
40金盾步兵師真係太屈 重組拜占庭最麻煩都係得20寬步兵師要打羸意粉
佢人力應該係from左Byzantium之後變晒核心地先有
No Deus Vult in CK3屌佢老味洗唔洗咁怕政治正確撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞