有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
Stellaris : 1300個鐘

最近知道參宿四可能會有超新星爆炸 (獵戶座ALPHA)
一直變暗...由排名最光既星...一直去到20後...
好可能就黎爆...
希望Stellaris都有新event玩supernova
你講ck2 定eu4?
ck2 而家已經好完整

ck3 你要等到佢無bug, 齊feature 起碼一年半載
將 bug 當做 feature
入左
17美金幾乎全dlc(差conquest of paradise)
我本來都係盜版dlc今日即刻9衝買齊,宜家我都係正版仔
Imperator 好唔好玩?
Ck2變咗free to play
而家好似未整完咁
Paradox 特色 仲要整死eu個imperator mode 自己出game cap水
佢而家啲功能真係好鬼少 同之前March of the eagles差唔多
玩EU4打D 25狗電腦真係喊三聲
用德國打剩D細神羅 諗住反正都係 唔理包圍網打落去

開頭1打10個神羅都冇問題 到後面原本係同盟既法國居然走左去幫對面打返我轉頭

都算數 都叫仲頂到 後面瑞士得一塊都夠膽死宣我 仲要拉埋西班牙
冇得救 直接投降割地

依家儲氣準備東山再起 突然間好明白打輸一戰既德國既心情

總結: 屌你法國
EU4 D 盟友偏向幫盟友打防守戰
打交前真係要朋睇清大國有咩盟友
法國參戰個原因好間接 原先我係諗住自行打破包圍網 所以宣其中一個神羅

咁皇帝自然都參戰 點知法國又係皇帝盟友 所以進攻果陣冇得拉埋法國幫手

到最後要打既就係包圍網成員國+神羅+神羅皇帝盟友 最後得一塊地既瑞士最醒目 拉埋排名第一既西班牙黎分地 似足玩家既打法
唔係不嬲都兩邊盟友互打
電腦默認係幫防守方?
好耐冇睇 親支eu4 youtuber siuking (腥港人)
最近得閒無聊睇返佢discord啦,原來冇人同佢組research group

btw 原來佢youtube channel 都terminated 咗,抵撚死
又N word又反猶,未死過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞