有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
你好似入錯po喎ching

ps: no offense
都算另類戰略

不過係即時魔法戰略

好啦我出番去先
perm claim 都係 100% 只有附庸嘅core 先係 25%

所以Novgorod/拜占庭 係其中一個最好嘅附庸
咪去打劫闖王/吳囉
帖木兒都幾好
吳/越多數會變protectorate,要等佢地同ming truce完再獨立先可以打劫收錢, 佢哋又會form alliance keep住有30幾k兵,最好第一次打ming留下手唔好搶到佢take 3 4個loan, 試過搶5.6k 一年後rebel enforce demand 吳越直接independent同全中國結曬盟
同明打嗰時順便幫佢清叛軍
啲rebel難打過0 mandate 豆腐兵好多喎
你參戰前要標紅你想要的地,咁佢就會分地比你
先換繼承人,換到係女就叫國王退位
連登不如組織一次eu4 multi mode
打tributary定真係truce break
gchi
屌我玩austria明明標紅咗bosnia,但條死柒頭匈牙利死都唔肯造宣稱
唔係rival啲PU/vassal好似唔會give a fuck
最近HOI4既Millennium Dawn mod更新左
有香港劇情玩 有無人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞