有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
早排玩過England同建州,開始唔會太強但潛力大
得閒上去佢discord
佢間唔中就會發表萎論,share奶共鬼佬youtube片㗎啦

再唔係你追返上面post,我都有擺過佢啲萎論上嚟
因為我估佢應該係啲中港家庭,或者係蝗二代
天生粉紅

留名有一日會被鐵拳制裁
玩米蘭變意粉
個人認為Florence好玩啲
主要係想玩下佢個政體
EU4點樣減低AE 慣左玩火雞點外交同間諜係咁食都冇事

一玩日本大名國打幾下就入包圍網 要等好耐先敢再食地

同埋想問如果要用間諜宣人地 係咪偽宣晒全部地先好打 咁樣食人地D地會小D AE?

依家仲好意思叫人支持佢,
就算我憎youtube啲19制度,但佢成日咁講嘢,我點幫到落口
唔好食佢盟友啲地
會雙計AE(好似係?)

唔同方向擴張,你打完東南西,咁北邊啲AE都差唔多清完

同埋成日同人搞好關係,唔好低過0
唔同方向擴張好似得火雞先做到 因為上邊天主教 下邊伊斯蘭
你玩大名,咁你可以打韓國,打女真,
打沖繩

甚至你可以no cb宣東南亞小國,打塊地然後繼續收靚擴張

想問下CK2 邊D DLC值得買 官網減價想入
等CK3啦
學緊eu4,想問貿易值轉移係咪會扣起上遊既貿易力量加落下游度?
係估唔到皇帝盟友都會參戰 以為宣神羅成員皇帝參戰就算
睇右邊啲army

Austria無誤
無都正常嘅
EU4年代香港甚麼也不是
唔係,trade steering只係轉移trade value, trade power基本上只對你個貿易點嘅佔有率有影響, trade value先係真錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞