有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
應該係要低級過你

不過就算有reigment cost reduction都唔夠錢養咁多騎兵
horde嘅economy
去銀行攞錢咪得
我記得hoi2有人整咗彩色兵牌,唔知hoi4有冇人整呢?

不過呢集將軍真好少
冇用開UI mod 答唔到你
將軍少真係死罪
你一日唔統一北京杭州同西安三個trade node, 你手揸嗰個玉門都係廢嘅。

就憑你果堆爛鳩草原荒地,養得30k 騎兵我都可以包你破產
原來開發緊ck3 超期待
我無得invite 人入court , 應該係無DLC
同hoi2比冇得比但機制唔同又真係唔洗咁多將軍
一般玩到唔夠人用大眾臉囉
無dlc都invite到
要係duke以上會好d
Homeworld未玩過 好玩?
當年幾破革既即時戰略驚
人地個個XY軸平面地圖
佢做XYZ軸真正三維空間

當然時代眼淚無可能同到現代RTS比
但都不失為良作
我反而䑁得現代rta無邊隻好玩 巴打有冇介紹?
利申玩緊warcraft3 reforged
Company of Heroes 1 同 2
無撚得輸
玩過下 唔係好岩玩
比較鐘意 Warcraft c&c red alert Starcraft aoe aom
呢d
COH好破革 重地型微控好多
唔係起完隊兵平A出去就算死左再起過
當然你講上面果堆都好好玩
屌 有時打打下又要爆基建,又唔可以推咁多兵上前線,變相攻又攻唔入,個補給系統咁撚鳩
P社慣例一大更新就由玩家幫手debug
係 但我鐘意起兵搶資源多人過比隊兵你控要你打戰略
EU4求教

成日頭果100年擴張完之後 之後果100年就成個節奏慢左落黎
錢/科技 完全跟唔上 EG唔夠錢養兵/D科技唔夠隔離打
應該點處理好
成日食垃圾地?
有無將D貿易地比市民
有錢就請到高LV官去加點,養兵
正常應該越打越有錢玩咩國家?
你係咪用horde 或者係咪 trade income 好低?正常1550左右開始唔會缺錢喎
Homeworld 已經搵唔到

https://youtu.be/Vhh1p7lLGqI

我見呢條片幾正,人地用stellaris來改mod,唔知有冇巴打玩過
錢跟唔上好少見,你玩咩國家?
科技既話,唔係玩歐洲國家基本上一定都會因為institution而落後,可以試吓種田流。有新思潮而你知道自己無辦法短時間拎到就揀一塊有 - development cost既貨物同地形既地黎種(可以上網睇幾多發展度用最少點數,再根據你自己情況計數黎揀),如果有理念係 - development cost就更佳,無任何- development cost情況下大約2000點數左右就可以種到思潮,長遠黎講一定比你硬食個debuff抵
另外唔知你係唔係呢個情況:有D人會因為點軍事理念而落後軍事科技,咁樣好易收皮。特別係某幾級有士氣加成既科技一定唔可以落後。軍事理念點少一兩個唔會影響好大,但科技落後一級已經足以致命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞