有無巴絲打鐘意玩P社喲戰略game?(3)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
eu4,明朝開始光復我大粵國
留名傾 I:R, CK, EU, Vic, HoI
襯特價補返d DLC
Crusader Kings

CK2有新嘅Bronzeman,攞到嘅分可以用嚟解鎖CK3嘅髮型、帽……

喂難得有香港人,唔好又畀佢沉呀
玩緊局 seven centuries+SPQR 唔得閒玩其他嘢
原本都玩緊場Iron Crown,但係驚之後先玩Bronzeman會miss咗啲分,攞唔齊items
拋磚引玉

屌放棄咗meiou
個個月都窒到飛起
P社d多核優化真係垃L圾到一個點
但我仍愛hoi
愛爾蘭新手島熟習下機制?
不如開個the group傾pdx games啦
第一次玩緊iron-man mode,
想知1820之前有冇可能附庸到法國,我想解成就
岩岩試過蘇格蘭+奧地利唔夠打法國同俄佬
開group 只會令新人入唔到黎討論
小圈子越黎越細
最後個group 又死, 呢條thread 又死
搵個同法國同盟但冇其他大國做盟友嘅小國打,宣戰嘅時候唔好剔法國,法國嘅其他盟友就唔會加入,議和嘅時候叫法國 unfriend 俄佬,下一場仗先開始割地,割到夠細就附庸。
即係要單挑
如果等到拿破侖出黎會唔會易打d?
可唔可以組到反法同盟圍佢?
定只會更加難打?
因為我未試過打到咁後
之前好多時玩一兩百年就冇心機玩
變咗revolutionary嘅法國只會更加難打,而且你連Great Power都未到,如果你等到時先同法國宣戰根本同自殺冇分別。
咁點解決啲人冇lihkg acc嘅問題
我覺得ok.. 想玩EU 4但係感覺太複雜難學
你個the acc叫咩名?
解決唔到, 不過一開group 基本上好快變小圈子, 就算有新人都好難融入
咁唔知你有冇個兩全其美嘅方法呢
無野係兩全其美,不過開小圈子一定係最易搞死一個community 既做法
Fine~
無惡意, 只係由高登到連登, 太多thread 既community 因為咁而收左皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞