慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
其實全部都有影響 thor去同老母傾完計分分鐘搞到佢唔使死
tony老豆可能遲咗坐車又無事
其實要FF可以無限FF
有小小野尚待解答
但小問題 其餘完全agree你

1 係Peggy老公唔係Captain
但番到過去既Captain 又結左婚Wo
一係就佢地偷情
一係就Captain番到過去唔走 產生第二條timeline
一係就cap同第二個結婚

2係個盾
佢最後如果係1970keep住個盾幾十年再俾Falcon
咁原冰封Captain個盾 後尾俾Thanos打爆個盾係邊度黎?
當然呢個易解釋 剩係Iron1 定2已經出現過一個無顏色既盾
Thor肥到咁
會唔會比starlord 笑返轉頭
上集比人叫佢減肥
但ca還返石去70年代,係果個世界點樣令到loki攞走魔方
不過最慘應該係Peggy喪禮淨係可以喱埋睇
其實 點解仲有咁多人會用返現在時間點
去講過去時間點既事

隊長回到過去後 已經有兩個宇宙
呢兩個宇宙完全無關
可以發生一樣既事
亦可以發生完全唔一樣既事
好似DS咁講 你知道咗就唔會發生
你介入咗 就唔會一樣
好撚鍾意古一
2012年Tony搶石失敗照舊發生過
自己幫自己老婆抬棺
自己食埋自己個姪女
平行世界就一定有

只不過我地一直都係睇緊世界A個一條線
根本就係咁pirate angel吖嗱,dude咋
最後果點有保留,唔知理解有冇錯,依照咁講法2019理應係有兩個CA,一個老一個後生,但最後剩係show個老既,咁後生果個去左邊
I love you 3000

所以對avg4理解最好就係只係Avg4既平衡宇宙既thanos輸左, 世界變返和平
其他既....大家自行腦補 我就FF 其中一個thanos 統治左宇宙
可能因為幫全宇宙報咗仇所以會有宇宙友方加盟
動機唔同左
(再重貼)

Loki 逃亡,只要復仇者聯盟班人可以捉番佢返嚟,timeline 就可以繼續正常進行,只不過中間多咗步驟要捉番佢返嚟姐,之後照樣可以繼續經歷一樣嘅avg2 +3

2014年Thanos 死咗呢個可能就真係衍生新嘅平行時空。

但因為主角光環嘅關係,captain America 返返去自己個年代溝女,都仍然冇脫離到軌跡,仍然生存係主角群嘅時空,冇飛咗去第二個平行時空。

最盡係咁樣解釋啦我覺得,其實凡係所有呢啲時空電影,都一定會有bug,我覺得呢一套算係少架喇。

諗落去都無謂,都幾肯定裏面一啲小錯誤連個創作人都答你唔到,佢應該都忽略咗當中嘅合理性。

不過有一點可以肯定嘅就係,返左過去嘅美國隊長一直都冇脫離主角群嗰個世界,只不過選擇隱姓埋名,避開晒啲戰爭同avg1-3。
Groot淨係得出番黎個幕 同最後係飛船個幕 就冇啦
有冇睇日劇仁醫?有睇就明
後生個個就arm arm番去過去去complete 個loop
返左去做老嗰個
仲有1640萬個平行世界係收咗皮
嗰陣佢要顧住vision嘛
仲要thanos有石 6個buff
後生果個咪返咗去1970
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞