慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
支線咪平行世界囉

睇多次啦 佢怕你唔明已經專登畫圖你睇
手套唔係一次即棄
有一套就夠 反正無人可以無副作用下咁啪
跟原著
會唔會我地見到嗰個老年ca 並唔係本身岩岩傳送既ca .我地見到嗰個老年ca 係另一個平行時空既ca 喺佢既時空經過哂一樣既事 同樣係為還石而傳送 只不個佢傳送到我地睇緊呢套戲既平行時空既70年前 一直隱姓埋名 完全唔干涉原本既故事 同時間我地睇緊呢套戲既時空既ca 照樣破冰(姐係有兩個ca)再去發展到依加呢一刻去還石傳送到另一個平行時空既70年前 而老年ca就選擇呢一刻先現身
姐係同時有無限個平行時空俾ca 咁樣玩

上面係之前個post 講既
嗰個正正就係第二個時空既ca黎 但只係早在70年前就傳送到黎 同隱姓埋名慢慢老 等原本個ca 再去第二個時空既70年前 佢先出黎交盾
只係個人見解
下次故事去返有loki既時點
但之後都係會iw 出現 2012既時間再run
同漫畫一樣 都係由Dr. Strange 吹雞打THANOS
咁用一舊隕石/外星人之類嘅嘢 總之外來因素
搞到某部份人基因突變 變做xmen

同inhumans異曲同工都得 反正電視版inhumans腰斬
借屍還魂落xmen到就得
其實佢果時戴隻手套上手啪死thanos就唔駛im死了
今次好似係唯一一套冇IM close up suit up鏡頭
唯一一下比較機械化既鏡頭比左hulk戴手套
有個位想問下大家睇法

Antman講明話每人只可以來回一次時空,因為需要彭氏粒子 Pym Particle

咁點解2014既Nebula黎左2019年之後,可以運曬Thanos同埋咁多軍隊黎現代呢?

大家點睇? Thanks!
ca返到去有空間石架嘛, 鐘意去邊都瞬移去到啦
同埋唔洗行上山, 就應該唔會見到red skull, 反正啲人上山係為左跳崖拿石先要上, 佢去還石求其丟落個湖度就得
成個timeline觀念都唔同
綠石唔係玩平衡宇宙
係將時間返返過去,就好似vision咁爆左石都格硬比綠石整返出黎,偷完石又齊石,即刻玩綠石啪手指搞店,大戰都唔洗打
係現實世界入面得10秒內回程時間
但ca過左 所以代表到ca現代返左回過去已經好長再返黎已經遲左有影響咁變老
你真係無認真睇
你改變過去影響唔到將來呀
kill baby thanos 對主線於事無補

主線攞完石唔還
就算過去線有黑暗力量入侵都唔會影響主線
只會出現黑暗入侵既新平行世界

如果主線唔還石既 古一果個世界發生咩事都影響唔到主線

明未呀 呢到根本畫公仔畫出睇
其實第一個觸發成件事發生嘅係咪麵包車入面果只老鼠
如果冇佢撞一撞部機 am就唔會出嚟 ca佢地都唔會去搵im
雖然依5年im都有繼續搵解決方法 但係始終都要am拎時間旅行出嚟佢先會有突破
最大功臣係只老鼠
我都想知
我自己諗就外星科技高級D 掛 同埋可能佢地都掌握到Pym Particle
宜家唯一爭論位係咪
CA返1970,應該產生多一個平行宇宙
唔應該會老左出現返喺Endgame宇宙?
除非佢老左專登返Endgame宇宙交盾?
有無諗過贏既方案係得im做到
dr strange見到既唯一
其實係 即係2019年既ca已經番左去 唔會再有冰封個ca 年老果個ca係睇住打iw 同endgame 甚至係佢都係snap被消失左5年 之後佢係最尾出現番
唉...究竟知唔知乜野係平行世界
支線就係支線
平行世界就係平行世界
兩樣野黎

無石 過去時點就會進入無石對抗黑暗既景況
而唔係同時出現兩個世界 一個有石 一個無石

唔好以為人地劃條線出黎
就以為係講緊平行宇宙先得嘛

連幅圖講緊乜都唔知
咁姐係sharon carter係隊長個女?

同埋理論上應該得一個主世界會還到石
其他未來都會失敗 所以冇乜可能會有其他隊長還石
Dr個句係包底 唔俾你地咁ff
其他可能性只會導致失敗
會唔會我地見到嗰個老年ca 並唔係本身岩岩傳送既ca .我地見到嗰個老年ca 係另一個平行時空既ca 喺佢既時空經過哂一樣既事 同樣係為還石而傳送 只不個佢傳送到我地睇緊呢套戲既平行時空既70年前 一直隱姓埋名 完全唔干涉原本既故事 同時間我地睇緊呢套戲既時空既ca 照樣破冰(姐係有兩個ca)再去發展到依加呢一刻去還石傳送到另一個平行時空既70年前 而老年ca就選擇呢一刻先現身
姐係同時有無限個平行時空俾ca 咁樣玩

上面係之前個post 講既
嗰個正正就係第二個時空既ca黎 但只係早在70年前就傳送到黎 同隱姓埋名慢慢老 等原本個ca 再去第二個時空既70年前 佢先出黎交盾
只係個人見解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞