慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
冇追晒post 唔知有冇人講過
想知IM係1970攞左魔方之後點將佢拆做空間石
就算拆到 CA後來還石果陣點變返佢做魔方形狀還原時間線?
上集留晒蘇 但一出場都係全場尖叫
好問題
我傷心,但同時覺得tony已經好幸福好滿足。

同pepper有情人終成眷屬,仲生埋個女一齊生活左5年。

有Peter Parker同Harley Keener 兩個契仔,加埋囡囡3個人都充滿潛能去繼承佢遺產同開托新時代。

終於親手消滅佢人生最大惡夢Thanos。

( 接Civil War MIT Speech個段 ) 解開左佢對佢爸爸一路以黎心結。

夫復何求
點會無哂石
還俾過去,之後就會另一種形式返黎
captain咪係其中一個例子
.....幾時有講呢兩樣野有關係
sorry我講錯左
隊長由「現在」返去還石,唔代表d石就咁消失左
咁隊長都會經歷n年自然返到「現在」
d石一樣可以經歷n年去到「現在」姐
錯 係中途會俾thanos用爆多一次
除2014 thanos時空外(因為俾主世界滅左)

ok明白了
咁理論上係咪返唔返去還石都一鳩樣?
只係以前果個世界會出分歧毀滅左?(例如奇異博士無時間石打多瑪姆)(洛基無被捉唔會發生雷神2+3劇情)
對主世界線無影響?
之前嘅人生都要背負其他人嘅期望
而家嘅Thor俾哂女武神做自己去玩,我覺得冇咩唔好
team CAP表示今集完全大滿足
到最後一幕都好完美

引用左好多CA2 既野
還石其實有啲位應該要等下官方有無再解釋
Soul stone呢到點返上去太空都成問題
第一站番new york俾ancient one用時間石recover
再逐個逐個還
就ok
cm真係屈個龍

連thanos都要靠石先夠打
笑到我
拎起個鎚 都算滿足大部份人既願望
支線就係平行宇宙呀
佢即借即還就借刪走番個平行世界

佢圖像化解釋得好清楚
專登有個scene係古1 定Hulk擺番粒Time stone
就撥走平衡世界
可能所以先小戲份
還返Soul stone

CA會見返RED SKULL
無左im 感覺好似拍左十一年拖跟住分手
第三集現代thanos根本無認真打 目的只係搵石
直到佢知道殺一半人呢個方法係唔work
淨返個一半人始終都會去報仇
Thanos咪決定大開殺戒 消滅全宇宙
可能好似ca同tony第一次番去1970咁,用隻手果舊野番番去掛
可以話係完成晒佢要完成嘅事嘅,但一個幸福、可預見嘅將來就咁無咗
btw覺得成套戲最好睇係im + ca回到過去果段
同埋好似會有Titans 電影
補完番點解Titans族會咁勁
而Thanos係頂點
從而令大家到時回億番A3 A4時會更合理
想知邊間戲院4D效果最好?
想睇多次
Thanos明白到唔斬草除根
死剩既人總會諗方法推翻佢達成既目標
所以佢先覺得斬掉重練先係一條出路
咪話左個量子通道可以直接去
第5點
我覺得其實冇返到過去呢樣野 只係去左另一個平行時空借石 由佢地穿梭完嗰刻已經身處平行時空(因為佢地存在已經改變左野 唔理有冇人觀察到 何況佢地同嗰個時空既人有交流) 古一劃嗰條line 只係古一佢地個時空既時間線 而佢擔心既野只係驚佢地個時空向壞既方向發展(冇石)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞