慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
Dr Doom有排玩
所以寧願佢分返兩邊 好過夾硬咁放埋一齊
本身世界觀都唔同
可惜全部最後都有啲位出錯
問題係每個宇宙同時間點獨立運行,理應唔會有第2個ca再出現,除非有其他宇宙嘅ca或原本個ca老左再time travel番黎
佢手果舊野只可以去其他時間點
但要返返去原來世界就要經返傳送器出/人口
如果單靠手果舊野可以傳出傳入就唔需要一開始整咁大舊 timemachine
而最後果幕都唔駛要蟻人特登去搵返麵包車舊隧道
好難怪 dc超人唔收得

下下屈晒機 仲拍乜鬼
有無人諗過其實穿越時空偷完石後

再用綠石返去avg3 啪手指殺thanos 復活埋bw 會點
平衡時空亂入 好似今集thanos咁
再出番套前傳話佢地點傳送去而家個mcu世界
如果係咁應該就bug左了
cm焗住拎手套走 而分身唔到打thanos
作為cap fans
見到cap玩盾槌連技表示好型
殺thanos幫你唔到改變5年後化灰既結局
同埋換石死係不可逆轉
講平行宇宙
係講緊 主線 同 支線並存 同時存在
古一講緊
係避免進入無石既情況
所以根本就唔係講緊平行宇宙

古一用條線講緊
本來過去時間點 寶石係存在 用作對抗黑暗武器
但係現在時間點取去寶石後
過去時間點就無石對抗黑暗
會導致黑暗入侵
所以hulk先話會盡快還石

由頭到尾 都無講到平行宇宙
只係講緊 有石同無石個情況
錯過左時點 咪無bug
果然係米奇老鼠救地球
蜘蛛仔同其他英雄交流真係好正
先上女雪神隻馬 再交手套比CM
不過CM短髮冇咁正
睇戲唔好駁故 返到去avg3 再加平衡宇宙玩法,即係有兩套6石手套,可以啪兩次
我琴晚完場淨係想屌鳩UA啲職員入場前不停嗌話片尾12分鐘後無彩蛋唔使等
好彩而家培養左睇乜戲都會睇埋先走既習慣
唔係就會miss左打鐵聲
一定唔會咁做
實係自己由零開始慢慢講新X Men劇情
好似Spiderman入MCU咁
就係咁簡單 點解咁多人仲要問
例子: hulk用時光機去問古一借石 (23:59:30), hulk用完粒石, 之後較岩時間用時光機返去還石(23:59:31) 基本唔會有咩改變 係時間線上, 淨係消失左1秒 呢樣就係佢地所講既 "時間偷竊"
HULK同古一既對話都講明 會盡量唔比平行宇宙出現 但最尾都有意外
Loki執左粒石 同 thanos(2014)意外睇到將來既野 就當MCU留下伏筆 寫之後個故仔
咩意思,唔明
撚把刀撚到出神入化
襯冇人望住走出黎
e.g.
Hulk Sam Bucky set完場去揾young cap 過黎
old cap travel返黎再揾個位縮埋
young cap走
old cap行去坐
我個場都有條仆街由開場影到完 up上igstory
完場 有好多巴絲打舉報佢 全場屌鳩佢
好撚團結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞