慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
還石唔係要消滅平衡世界
而係唔想為咗自己嘅世界,去破壞人地個世界原有嘅秩序,所以先去還石
戰神無敵
打爆太空船 唔係佢 Thanos撚會輸
friendship
Avg1提過佢地有野,之前黑寡走去溝hulk,去到avg2黑寡先知鷹眼有家人
Stark Industry 糖心風暴
阿女 Peter Parker 同 Harley Keener 3個上演stark industry爭產劇
仲要trailer絕大部分都係頭15分鐘嘅劇情
都無講過2014 thanos大軍係死晒, 你唔比tony許願係叫2014 thanos大軍驅逐出2019時間點架咩。既然我地都唔知, 就唔需要去腦補咁樣會唔會產生出新既平行世界

有睇《奇異博士》應該都會知有關MCU既時間概念, 平行時空一直都存在, 唔會因為你做左D乜而產生出新既平行時空, 而係你做左乜野選擇而決定你會去到邊一個未來。正如avg3入面奇異博士可以睇到1400萬個不同版本既未來, 咁亦代表其實至少有1400萬個不同既平行世界(佢無話已經睇晒)。

古一擔心既唔係增加新既平行世界同時空, 佢知道無左time stone會直接令佢呢個世界 (世界可以係整個宇宙, 所有時空或單純地球, 視乎古一到底要保護既係乜野) 因失去寶石而被毀滅, 所以hulk先答應會於原時間點還石, 而其他石頭有無影響其實無乜人知, 包括loki偷走空間石到底會唔會改變未來走向, 定只係令佢遲左些少比人捉返轉頭而無改變, 當然呢點都係無交待到。

最後CA如果根據MCU平行宇宙法則, 可能性有2:
佢係另一個平行時空黎既CA, 佢一樣經歷左另一場無限寶石之戰, 即係話原本個avg4時空一直都有2個CA, 亦即係話avg2入面, CA同卡達傾計果時, 卡達係一直都同另一個ca一齊。至於點解無人知呢件事, 只要CA同卡達解釋清楚, 以卡達同神盾局既力量要完美隱藏呢件事絕對唔係問題。
另一個可能就係, 佢的確係同一個CA, 佢臨死前自行回歸返自己出發前既時間點, 證據係NY之戰入面, tony同ca可以自行選擇再次行進時間旅行返到1970年, 同理可證, CA可以係佢果邊個平行時空生活完之後, 直接返回avg4出發個時間點做交棒

至於邊個先係正確答案, 就要等marvel解答
唔使宇宙文明 自己都拆到船 係輸比power stone
我消滅用得唔啱
應該係只將timelines 歸一
好中意古一同個演員, 可唔可以繼續拍DS2
反而想知導演拍左幾多個版本ending
成個角色都好撚型 好似呂布咁
一夫當關 萬夫莫敵
就算收皮都咁型
掟red skrull
我話佢唔好聽就卑鄙既意思係,
以後拍戲劇情點低智on9都好,只要加句no other way 就得
其實弱化得好
唔弱化變dc superman overpower
坐係到化灰
型到仆街 戰神級
不過遲到係真既 無人諗到咁快已經齊石
可惜係black order 求其幾個畫面就死哂同埋無全英雄combo技
係600-900max
仲要第2段trailer大部分都係用返舊戲嘅footage
我真係未見過商業片嘅trailer保密得咁誇張
下 好似一早知 人地個女仲叫佢aunt nat
鷹眼最愛原來唔係老婆仔女
原來之前傳 Taika Waititi 會導GOTG3 係咁解
奇異撚同im 都好型
Im 本身仲諗緊點拆好 奇異撚就同佢暗示只有呢一刻出動先會贏 之後im 就衝左去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞