慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike

好煩 睇睇下有道光出黎影相
只可以話計劃不似預期
我諗 Stark 整左唔淨只一個盾
起碼都chok咗平行世界出黎
冇咗Thanos
Loki走甩咗

唔知Disney+ Loki series係咪講佢呢
佢要發生嘅野一定要發生返

就係咁
我個場有條死仆街較到個電話鬼咁光拎出嚟whatsapp咗幾次
差啲忍唔住衝過去打柒佢
Bug
CA2一開頭Steve 同Peggy 重聚一幕已經講唔通
隊腸無限loop還石老死
我自己都係睇到話寶石係對抗黑暗武器
劃條線出黎 係講返無武器 就會因為咁而被黑暗入侵
無印象講過收束時間線呢樣野
其實一定會因為蝴蝶效應整咗平行世界 但齊石就ok喇
呢度咪產生平行世界MCU-B, MCU-C咁
但主MCU冇影響
Peggy老人痴呆啦都唔記得
本我係bruce banner
但hulk都無離開
因為未來cap知哂件事點去
同定Peggy 講 而peggy話哂都諜戰開
要呃the past ca有何難
合而為一
仲有
new york大戰宇宙個下 stark已經搶藍石失敗, loki帶走, 已經變左個新既平衡宇宙, 呢個宇宙發展落去係點唔知了
mix埋咗啦 冇分邊個人格啦
重要CA純情到好似傻仔咁
返返去同一刻還呀,對比人借石既人嚟講一秒後就攞得返粒石,除左loki同tesseract之外
係好造作 好女權

你老味 其實CM飛上太空
IM就已經唔駛死
今集時間係2023,即係far from home係2023
Endgame之後地球冇左Ironman, Cap, Thor CM又長期唔係度,BP DS又唔係專責保護地球,咁地球就變左防衛真空期,得返WM spidy hawkeye,唔夠做
唔知Nick Fury個phase2搞成點?高科技防衛系統,地球經歷左幾次大型外星人入侵,一定唔會再係咁被動,同埋人類殺死Thanos呢件事好快傳遍成個宇宙,地球會好出名,又引黎新嘅挑戰
我都覺得設定係咁,但如果有平衡宇宙的話,即係現實有最少有兩個分支,一個係套戲嘅主線,另外一條Thanos班人係2014年消失左

咁cap番過去生活變老,佢係點樣確保佢一定去得番自己條時間線?
2014 thanos 冇現代thanos 咁霸氣、大義、運籌帷幄,
片頭thanos 個種大業而成,你殺左我都改變唔到d 乜既勝利宣言冇晒。

2014 thanos 仲要話因為三巨頭太煩所以要享受屠殺地球,變左變態佬,完全冇左現代thanos 個種為左整個宇宙,殺戮只係手段,唔係為享受殺人而殺、唔係為左私利。2014 thanos 只係個好好打既boss 級變態佬
Tesseract冇離開過個個時間點就唔怕嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞