慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
我都係咁諗 如果唔係變另一個bug

我唯一可諗到既解釋只係宇宙科學已經超越地球科學,Nebula機械人叻過地球科學家
第7點有保留
1.出發前已經講明唔可以改變人同事 佢明顯已經改變咗
即係最少已經分裂咗做2條timeline
2.如果有2個CA 咁而家個CA正常回程要着白衫同埋係部時光機器上面返嚟
對新支線有影 對主線無
Sharon唔係peggy個姪女黎嘅咩??
但根據佢個講法
就算返到"過去"都係影響唔到"現在"呢條timeline
咁點解隊長返左"過去"還石
又冇由量子隧道出返黎
但最後係"現在"呢條timeline出現返
綠石點會唔玩平衡宇宙,dr.套戲好似講過架喎
又用呢句嚟包底上集唔俾斬手 starlord唔搞屎棍又係咁
所以成個終局都係講個唯一
無人解決到
又係喎,如果考慮埋得一個打低thanos既時空呢樣野,咁去還石嘅ca理應只得一個
有幾奇
地球iron man玩左咁耐warp都只係理論
但外太空warp架架船都有
套戲有個好抵讚既位 就係解釋呢個故仔既time travel
由Ironman 講time travel問題係不可能 到hulk解釋wm既理論係唔正確 再ban佢其他time travel既戲係唔現實 到最後 古一直頭圖像化 解釋整件事 全部都好似答緊fans既問題咁 解答得黎 又唔會覺得特登
係你唔知呀
你講得出過去時點會無石對抗黑暗力量
改變現在

就知你連kill baby thanos 改變唔到現正都無睇啦
除非有另一班人黎係依件事前 再做過新支線唔比未來發生唔係就無了
唉...改變過去時點 係唔會影響到現在時點
呢個大家都已經有共識

而家講緊既係借左石後
現在時間點問題解決左
但過去時間點無石 就會被黑暗入侵
所以 hulk要盡快還石
係要避免過去時間點無石用
發生被黑暗入侵情況

呢個我上面講過N次

都唔明
點解又要翻炒
sor 記錯
好彩尋晚睇左
一朝早返工 隔離位港女同事就係到劇透
仲話對套戲好失望 睇預告就睇哂套戲
心諗 佢係咪真係入左場睇架
點解無人提過今集thanos斷手都係彩蛋位
之前玩過好多次
自己開返iron man 1聽啦
小事
導演都知唔講死個結局
成班ff撚會出黎屌點解iron man要死又乜乜77
講死左係唯一 有咩事大家同我收聲
你意思即係avg3 vision爆左石後 其實有個新宇宙出黎,而呢個宇宙係無vision粒黃石?

Thanos用綠石還原出黎啪手指係另一個宇宙?
Sharon係侄女黎架喎
你係咪致敬緊Antman...........

Travel heist唔係時光機
支線唔係平行宇宙..........

你係主宇宙(Avg4) 時間點睇脫離左主宇宙既時空咪叫支線
你獨立睇返avg4 時間點 同新支線宇宙其實咪即係平行宇宙囉
thanos點都會再存在因為thanos有出過世
殺左thanos一樣其他run緊既版本係到
錯開架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞