慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 1
https://lih.kg/1121079

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 2
https://lih.kg/1122169

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 3
https://lih.kg/1122586

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 4
https://lih.kg/1122784

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 5
https://lih.kg/1122984

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 6
https://lih.kg/1123216

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 7
https://lih.kg/1123422

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 8
https://lih.kg/1123668

慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 9
https://lih.kg/1123832

發問前睇左先:

1. 喪禮個細路係IM3幫過IM個細路

2. 片尾打鐵聲係致敬IM1

3. BW個人電影係前傳

4. 2019 Nebula冇死因為唔會有蝴蝶效應

5. ca拎得起thor個鎚同有電係因為佢有雷神嘅資格

6. IM 拎到啲石係用Nano Tech 換位偷左

7. Gomora 未知生死, 因為個女演員 未知拍唔拍到

8. CA 拎到 鎚 係因為 個鎚覺得佢係正直正義既人

9. 記得要睇埋字幕先走 係一種尊重

致敬位

1. I am ironman (呼應im1,亦代表由im開始,由im終結endgame)
2.on your left(ca2 Sam ca跑步)
3. Clint! (Ca3 bp hawkeye打交)
4. 1970s make love no war(Stan Lee)
5. Im攬spidey(homecoming幫佢開門)
6. Ca拎hammer(comic)
7. Ca “hail hydra” (comic)
8. 片尾打鐵聲(Ironman)
9. cheeseburger(Im1 挷架完 記招 果陣食)
10. Go for the head(avg3 thanos串thor)
11. Bucky’s still alive(ca2 ca一聽到bucky即刻分心)
12. Ican do this all day(ca名句1-3直到永遠)
13. Im俾返個盾ca(Howard made it for Steve)
14. 喪禮最後排青年人 (im3 個小朋友)
15. 喪禮個arc reactor致敬返im1
16. Asgardians of the Galaxy (comic)
17. 片尾跳舞(ca1-3 Ihad a date)
18. Ca dont do anything stupid until i get back
bucky: how can i? uke all the stupidity with u (ca1 bucky當兵steve矮撚無份)
19. Ca入lift (CA2 拍過類似)
20. 片尾跳舞歌it’s been a long long time(ca2 directed by russo bros)
21. Proof that iron man had a heart Pepper 送比Tony 既生日禮物 (im1-avg4所有人都串佢自撚私仆街 eg ca3 ant man”im ur conscience we haven’t talked for a long time”
22. IM ai Jarvis(起源 佢老豆 管家Jarvis)
23. Hulk “baby smash” (avg1 hulk smash)
24. 1970 年代個 Lab 有 antman 1st Gen 個頭盔
25. Activate instant kill(homecoming)
26. CA變老(im//ca2 Peggy”my only regret is you didn’t live yours)
27. THOR 玩FORTNITE ( FORTNITE之前Crossover 有Thor 既SKIN)
28. 三巨頭填補遺憾(im老豆Thor老母ca老婆)
29. Steve: son of a bitch(avg2 language)
30. Im著甲跳樓(avg1)
31. 黃鋒女都叫CA做Cap (Antman 2 佢笑Scott叫CA做Cap)
32.有一幕係叫Thor電 IM
回應返 Avg1 佢兩個打交 Thor意外地幫佢充爆電

妓者抄文是狗, 死全家
avg4劇情總結
啪!啪!啪!
完咗
想睇director cut
I love you 3000
化灰既人似乎會係佢地本來既位置復活,Infinity War片尾揸直升機果位就慘了
咁舊時間嘅雷神咪無咗鎚仔
Ancient one show 果條線係平衝宇宙既Timeline
佢話冇左石會對抗唔到黑暗力量,令平衡宇宙既劇情走向同主宇宙唔一樣。

佢同Hulk 既對話其實好清楚有分開講你既宇宙同我既宇宙
CA還返啲石返去嘅時候咪拎埋個鎚仔返去比雷神囉
Ancient one一個排雲掌將banner變番正常
致敬位:最後wm去摸就死既IM(ca3 IM去摸比vision射到重傷既wm
想問下 2012 ant man 攪 arc reactor 果度算唔算 bug?
明明 iron man 3 果時講 arc reactor 主要係供電畀磁石吸住 d 碎片唔好泵入心臟度
點解 short circuit 會攪到 heart attack?

所有細節位都一五一十咁交代返真係世界級
btw 有啲人認為ca交個盾比falcon係on9 應該比ws
我有啲唔認同 ws本質係好人 但係真係經歷過ws嘅黑暗時期 反而falcon由ca2開始 已經表現到佢係為正義而戰嘅人 就算要坐監 都要幫ca同ws趕去西伯利亞 所以由佢接手做ca都係好正路嘅選擇
(重貼)

其實點解咁多人仲可以唔明白Avg4嘅時間旅行設定?
我想幫手解釋下。

1. 改變過去嘅事情,唔會影響到現在,只會衍生一個新嘅平行時空。

2. 所以一開頭已經畫公仔畫出腸咁同你講,佢哋唔會返去以前殺Baby Thanos,因為咁都係於事無補,死咗嘅人照舊返唔到嚟,Thanos 滅世事件照舊會發生。

3. 簡單啲講就係,你返到過去改變歷史,只會產生左平行宇宙B、C、D、E,你本身生存緊嘅平行宇宙A係唔會有咩影響,冇嘢會改變左。

4. 所以點解Nebula明明槍殺左2014年既Nebula,但係自己唔會消失。因為改變過去,冇影響到現在。

5. 古一同Hulk 個段對話非常關鍵,就係你拎咗舊石其實已經衍生左好多唔同嘅平行宇宙,咁我哋點先可以修正,將timeline 變返做一條,唔係好多條呢?

辦法就係有借有還,用完啲石之後就還返去佢嗰個專屬時空,咁就可以回歸返一個平行宇宙。

6. 所以當captain 還返晒所有石之後,timeline 就變返一條,佢就可以安心返去佢嗰個年代溝女啦。

佢只要隱姓埋名,唔暴露自己美國隊長嘅身份,就唔會影響到歷史。

另一邊廂,身處喺同一個時空,同一個世界嘅captain 就可以繼續做返佢要做嘅事,解除冰封,成為復仇者聯盟成員,跟住經歷avg1-3,然後又再出發還石頭。

咁呢個時候,溝女結埋婚老左嘅captain 趁另一個自己走咗之後,就出返嚟搵返Falcon。

7. 所以係最後,主角群身處嗰個時空應該曾經有兩個美國隊長,一個就隱姓埋名結婚個平凡人生活,一個就履行返拯救世人嘅職責,做英雄。

如果解釋錯咗麻煩咁多位巴打修正,就咁睇落應該就冇bug
因為Tony 自己知
佢第一集自己換reactor都電到自己pk
其實套戲留左都幾多伏筆 平行宇宙已經有 secret wars 已經可以拍 主timeline冇無限石 一定有問題
雷神由第一集就有2個鎚
直到死老母個刻
已經開到第11個post
雷神 : stormbreaker 比返我, 你用細既
以前 hulk 變身時係話 hulk 既人格 take control 個 body 所以變到 hulk
點解 Bruce banner 畀 ancient one 打左個靈魂出黎個身體仲保持到 hulk 既形態?
美國隊長係ancient one 個宇宙生活左一世先翻主宇宙
Thor果兩個機友,最後係咪join埋GOTG
根本古一係講緊ds1個故仔
若果hulk攞走time stone ds就趕唔走多瑪暮,呢個宇宙就會比黑暗統治
咁hulk明白就話係出事時還翻比你咪得

好簡單,腦補咁多做乜柒
結合返banner講解返時間爆竊個概念
就知道佢地回到過去做任何野
都唔會對現在時間點有任何影響
因為當回到過去果一刻
過去 就變左做 現在時間既將來
但佢無強化過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞