慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
點解個個都話隊長一定同Peggy 結婚

其實最後sam問隊長
隊長都無正面回應
但dr strange入面有講 人嘅命運有極限
正如你上半PART 咁講,其實CA 只係係一個新既時空度同囡囡生活,所以道理上就算佢還晒啲石,都唔應該出現返係自己本身既時空。

因為CA 已經去左第二隻時空無返到黎,所以只會係CA 啪囡囡個時空度有兩個CA, 而唔會係依家果個。

不過其實都可以有幾個解釋既方法:

1. 古一同HULK 有提過拎走左一粒石就會產生左一條分支,所以我唔肯定其實佢地還完石係咪所有時間線會歸一,變返同一個時空,如果係咁就可以解釋到點解CA 可以老住咁出現返係佢自己個世界。

2. 又或者其實每個佢地去到時空做緊既野都一樣 咁佢就有兩個CA 係所有時空,咁都可以解釋到。不過如果係咁就解釋唔到點解殺baby thanos會唔work, 因為個個時空都應該一樣。

3. CA 其實係老左,之後自己用time travel 隻錶返返去呢個時空搵返佢地,因為佢之前都同tony 自己用隻錶飛返去1970, 所以都講得講,但係有可能佢呢幕已經係第個時空,因為每次travel 都會產生新既時空。

不過其實佢無好完美咁講過啲時空,其實都係幾含糊,所以CA 老住咁出返黎想點講都得。

BTW GET 錯勿屌,純討論
老隊長無名指有戒指
最尾咪同peggy跳舞
但成功既都有無限個平行宇宙 遠遠多過1400000個
咁還返晒啲石之後,就要可以再經歷A 宇宙?但如果唔還的話,就真是改變了現正見到的A 宇宙吧?
睇到呀 sam咪問隊長
隊長咪話自己過左正常人既生活
3000 有咩意思?
但成功下嘅結果只有一句
Iron man必須死
過程係咩都好都會導向呢個結果
yes
如果cap係同第二個結婚既
咁佢一路都生存係主線
只係隱居
唔會因爲佢番去有兩條時間線
呢條主線一路有兩個Cap

老cap等冰封cap番去還石之後先出黎

個盾既問題
我相信未來講Falcon做cap既電影會再補充
老CA有戴結婚戒子的
佢地咪話用石啪手指會有好多gamma radiation既,infinity war同end game係地球加埋都用左三次,會唔會可以用黎做突然有部分人/ 下一代受到影響有基因突變,可以順手link落去xmen條線...?

文科仔黎,我唔知d radiation咁講通唔通 淨係有少少印象有個idea係話xmen好似現代受radiation影響所以多人有咁既突變,咩同當初d人變藍眼綠眼原理一樣 屌細力d
hulk解釋過左返黎既時間已經可以接受
我理解係"一直睇開既宇宙"既CA"去還石之後隱姓,喺"另一宇宙"老左先返"一直睇開既宇宙"交盾
姐係你覺得而家我地睇緊嘅主世界都試過借石還石?
但係dr strange同古一好似無咁暗示過
甚至過去嘅古一聽到hulk話strange主動讓石比thanos
過去古一先比舊石hulk
攞你命3000

......咁慘
無 摩根同im講愛你3k
Im 同返老婆講 你可能得500~600
有冇人同我一樣好期待隊長嗌 "Avengers...Assemble" 果下
但係果下assemble好似唔夠大聲唔夠霸氣
老實講Brie就一定唔係d無死角靚女黎
但我鍾意呢type女仔
面型同身型問題,brie腮骨大冇頭髮遮住再著緊身衣真係非常唔好睇...
面尖嘅人 e.g. scarlett johansson就算短髮都好好睇
唔駛講佢女唔女權西唔西面,brie夾captain marvel個造型根本就唔討好
無得逆轉既結局
nat 仲有得講下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞