慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
想插佢菊
去搵肥Thor嗰程車,Hulk太重坐車尾,架車櫈落地嗰陣有火花
細節
個結局會實現嘅大前提係im冇被劇透 以marvel一直以黎咁去build up im個性格 其實佢已經唔係第一集個個自大自私嘅Tony 每次關鍵時刻im都預備左要犧牲自己 只不過真係好好彩 佢要死前個幾集a1 a2都會死
D撚樣煩到喊
又話設定得呢個選擇唔合理又成
屌你 英雄片d設定不嬲唔合理嫁啦
比蜘蛛咬變有超能力好合理?
美隊冰封幾十年都未死好合理?
煩撚過西
雷神肥俠,有人改呢個名未呢
Tony只係一個凡人
一早劇透佢會死的話梗係覺得佢更加唔會犧牲

Strange都係一個自高自大嘅人,唔信任Tony好正常
其實無得揀
Thanos今次講過你班友咁撚煩 唔肯接受命運
咁我今次咪殺撚哂你哋 自己整過個

一係im一個死
一係全宇宙一齊死 包括老婆仔女

佢犧牲與否 都已經無得享天倫之樂
我覺得
一,IW版佢已經有Space同Power,個人基本上無敵唔駛再周圍去殺人完成佢最終目的。
二,IW版佢親手殺左自己個女Gamora而EG版冇
三,EG版佢知道自己已經成功左,但見到人類仲係唔識吸收教訓重新出發,反而仲諗點去修複過去,佢覺得好失望。所以決定都係做神王大人,消滅呢個宇宙,再用無限寶石建立一個新宇宙完全附合自己個理想。
其實明明Corvus Glaive應該好屈機,只要支矛淨返一塊碎片都可以無限復活
同美國代表臀
gotg3 thor幫手打adam
thor4交棒俾女武神
最後phase4後大事件變rune king thor俾個完美end thor
題外話 睇完套戲再望返最近出既lego, 完全無關係既
好好睇劇情係滿分咁濟,完全唔覺過左3個鐘不過動作戲上的確係上集好d,但今集整體我覺得好睇過上集都有幾多感動位tony同peterds望住tony個下已經知tony既結局
美國臀長
soul stone話明靈魂換靈魂 咁點解還石個陣唔可以換返nat返黎
刷咗第二次
開始接受rdj iron man之死
但拍得幾型
屌⋯⋯又係戇鳩仔
你知唔知thanos本身已經係半神嘅物種喇?
你覺唔覺得自己好撚戇鳩啊?
唔係
應該係滅霸下令出砲令SW會分心,所以冇得直接了結佢
果下其實滅霸一定好怕SW,怕到佢都唔怕犧牲自己人
好彩最尾仲有CM打殘隻戰艦
大戰中最正其實真係呢段

覺得靠兩個女兵真係出奇制勝好正好有意思
又可以為未來House of M鋪路或講返CM對套戲有咩關鍵
如果冇佢地兩個,真係冇機贏,Tony都冇機會可以啪手指

痴線
未瞓前先8
咁快推到11
換stone個陣已經講明undo
一早講左係不可逆
係CA戴住結婚戒指,falcon 見到先識問關於條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞