慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
對住Tony條屍回帶
重點係得一個隊長要還石 其他世界嘅隊長唔使還石
Cap一早就就犧牲左自己時間 朋友 愛人
只不過今次好彩有得refund
都知你會咁講
我就炸9哂啲石佢
其實綠石回帶 佢咪會廢左個snap 咁thanos 都唔會死啦
thanos暫時死左
2012-2014
所以咪話隊長還綠石個陣古一幫佢復原個盾
當守承諾之類 幫佢還原
好耐之前講過Swinton如果唔做古一都可以做CM
就係因為佢Carry到原著嗰隻咁短
一開始隻老鼠係MVP
原本cm入到隧道就有得救
yes
呢個就係主線A
Cap番到過去結婚無影響未來既呢23套戲主線
但有bug 因為peggy老公唔係佢
但其實呢d小bug 但唔影響劇情
又令觀眾皆大歡喜既小問題
我覺得marvel studio 係專登既

上面巴打有平行世界B
就係由Cap 番到去還石 再去1970開始
個結局已經係B時間線
呢條時間線A1234都存在
由Cap番去還石先出現呢條線
因為Cap同peggy結左婚
咁就無bug

但我偏向只有一條主線A
+ 迫於無奈2014年無thanos
+ 為開展disney 電視台而生既2012 Loki線
一開頭marvel studios個音樂係咩?
Im同nebula係太空船個首,thx
直頭可以回返5年前,thanos無石既時候先發制人,或者搵個呀豬呀狗啪死thanos大軍

一切都係睇編劇點up 有綠石就無敵
我自己腦補佢夾埋pepper同morgan扮死呃哂所有人算了
有極限 ancient one就係例子
佢用time stone避極個結局都係同dr strange睇完雨之後死
即係命運係mcu黎講唔係時間管豁範圍內
後尾醫番好,無左能力
而家原本timeline 最後 地球係冇左time stone
其他石相對黎講就話無所謂 因為原本都周圍交黎交去
但時間石就係一路以前由古一keep住
DS2 故事應該講呢樣
但要confirm係 A世界嘅cap一定要去到有無限之戰ver嘅世界先咁玩到
套戲D首尾呼應
IM發現time travel係可能之後
話佢或者應該放低件事"go to bed"
pepper就反問佢"but can you rest?"

然後到最後pepper話tony終於可以take a rest
都係覺得brie4正d
果個世界ca幾好打
同一速度同一位置出現,
復活1秒就收
可以對單一樣野回帶
所以老ca 一直都係第二個時空既ca
我地睇嗰個ca 就走左去成為再另一個時空既70年前既隱姓ca
如果係咁hulk都可以用依招救nat
最屈係soul stone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞