慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
都係個句只有avg4 既timeline係贏左 thanos輸左

其他既真係任人FF都得 因為佢玩平衡宇宙, 有D野過去改變左-> 未來都會改變,唔會行返一開始avg4既宇宙了

所以見到咁多人FF 現在時間點既事
過去時間點都會發生 真心覺得好笑

因為一開始已經講到明
回到過去 就會衍生兩個宇宙 而又不會互相影響
還左石 唔改變過去 就會回到一條Mainstream
成套戲古一同Hulk已經強調左啦

而家可以出現新timeline 既可能性
只有2014 無thanos 既B線
隊長番去結婚既C線
Loki 偷走左既D線

Loki果到就擺明為電視劇鋪路
Loki同Black widow都應該唔會再係Mcu電影出現
因為而家mainstream 佢地兩個都死哂

佢同Black widow一樣
一個拍完電視劇 一個拍完前傳電影
就同Ironman captain 一樣bye bye Mcu

Thor就應該會係咁客串宇宙線既phrase 4
拍B Loki
之後話佢偷偷地跟14Thanos走咗過黎
最後咪又搵咗第個結婚
今集因為係最後一集好多野要兼顧
又要承接上一集故事同解釋新既野 時間旅行etc..
同有好多位都做緊rewind 同fans benefits ca打ca 同hail hydra 咁
搞到啲集氛轉換變到好怪
其實3個鐘都好唔夠
如果今次係分上中下集咁上就好

相反我覺得上一集做得好好多
可能唔係大結局唔洗處理咁多野
我仲以為CM帶埋成堆宇宙文明黎地球幫拖點知呢條友真係由頭西到落尾
學校嗰班人應該都係一樣化哂灰
搞到變左SAO間特殊學校咁

Far from home應該會講返掛
咁係即係1970年個timeline有兩個CA
有講呀
有個攞走左石 對抗唔到黑暗力量
條主線就會出現分流
只有hulk即借即還先會delete左個分流

佢專登整條橙色銀河出黎圖像化怕觀眾唔明
其實人哋個導演已經當大家係弱智仔咁樣,用咗勁多例子去講佢哋個時空旅行定律係點。

啦啦啦,我哋嗰條路線唔係《回到未來》、《蝴蝶效應》嗰種玩法㗎。人哋返去過去改變左一啲野之後,回程返到現今世代啲嘢就會唔同晒㗎啦。

我哋marvel 就唔會跟人哋嘅,我哋係玩好多個平行宇宙。你返到過去改到七彩都好,返到嚟現今世界都唔會有咩改變㗎。

只不過係衍生左好多個唔同嘅平行時空。

咁如果你想修復返,變返一條timeline可以點算。咁你係個時空偷過啲咩重要嘢,之後較返啱時間還返比人咪得囉。咁人哋咪唔會因為你偷石影響歷史囉。

例子:古一話唔得㗎唔得㗎,畀左time stone 你,咁之後 dr strange 咪打唔贏個大佬囉,咁我個時空咪食得屎。

Hulk 即刻答:唔使驚,我借完之後,復活番啲朋友,之後就即刻還返俾你。我有時光機,走完再返嚟搵你,幾秒之後就俾返舊石你,咁咪乜都影響唔到囉。

Dr strange 照打大佬,你就照舊賣鹹鴨旦,你話正唔正先?

古一:好啦咁我畀石你啦屌你

咁樣清楚啦掛
係2012 紐約臨時決定返1970 個陣呢
Tony教過CAP點用手帶揀返去咩年份
好生動
Q&A
個平行時空留返條後路比Marvel 可以瘋狂拍外傳同電視劇
其實老ca應該唔係從1970生存到2023嘅原宇宙
成套戲講嘅time travel慨念係每個平行宇宙都係獨立運行,Nebula射死自己但無消失就係一個好好嘅例子,簡單d講只係2014年個宇宙嘅Nebula死左,兩個不同嘅平行宇宙互不相連,但去到最後有老左嘅ca出現,有人話果個ca番左去1970之後一直生存到2023年,但根據上面time travel嘅概念根本就唔成立,ca走左就係走左,果個世界根本唔會再出現ca呢個人,而1970相對就會出現兩個ca,唯一可以解釋就係ca喺1970嘅世界玩到老,就再time travel番番去原本佢存在嘅宇宙有錯請糾正,始終真係同大眾認知嘅time travel好有分別
另外漫畫入面Time travel做乜都好
都一樣係唔會影響本身條timeline,只會產生平行世界,除咗用Doctor Doom個time platform
MCU係Marvel Multiverse一部份,設定應該相同
大部份人都唔想BBQ結局冇事,死唔緊要,但點解要慢慢拍到HULK同THOR咁柒
Nerf得太勁
今集完全係將兩個lv.99嘅英降到lv.9咁
exactly
係有平行世界
但成套戲好強調佢地會盡力令到平行世界唔出現
強調觀眾剩係諗番呢23套戲既時間線就得
唔改變呢條線既歷史 就唔會出現平行世界
以免大家睇果時會亂

佢唯一係2014 thanos
Captain番左去結婚果到係改變左歷史
修補唔番 就出現幾條分流

Loki果到有心拍黎鋪路做disney 電視劇
分流
即係講緊會出現主 支 兩條線

古一講緊係
無石 就會被黑暗入侵
所以 hulk先話會盡快還石
令到過去時間點唔會失去對抗黑暗武器
同問
屌我咪撐緊你囉屌!
有冇人留意到 War Machine 明明除咗套甲,
點解轉頭又著番件新甲出黎 ?
定係我有野 miss 咗
因為之前Wong提過佢地主力係應負神魔系,未來DS一定係參與多左嘅,唔知幾時先到嗰個階段
突然多返咁多人
夠唔夠食
基建醫療糧食全部爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞