慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
Hulk形成是因為加碼射線,原石都係加碼,所以得佢一個先斷手唔洗死 戲入面都有講啦,唔好咁豬啦
所以我咪想講 就算你力量同肌肉同戰神同級
你技術上根本追唔到 佢唔係得股死力
Falcon唔係普通人冇改造過架咩
點做ca
好想見到Parker繼承IM
咪avengers assemble之後
兩邊互衝
第一個死就係佢
果下笑左

俾個零超能力既女將軍一野隊死左
19 因為有幾粒石係手太勁抽
都佢本身係唔鐘意殺人
所淨係會交比隨機處理
Loki 25唔計

但係14 發現根本唔work
佢知道還掂都會有新宇宙 呢個宇宙啲人點都冇所謂
咪大開殺戒

其實有啲似帶土...
創造無限月讀世界 呢個世界點都冇所謂

不過咁睇落14 比19 中二好多
Corvus Glaive 黎
我覺得呢個位最差, 講到 thanos 係好白痴仔甘樣, 不過可能唔想死, 知道自己會未來被殺之後, 動機都唔同左, 想先下手為強殺晒三巨頭同 earth planet
今集CA第一次拎鎚打起上黎仲勁過THOR
識得落雷打落THANOS度
THOR 就柒下柒下咁打埋身

今集冇THOR,只係CA既THOR
比thor同cm無都估頂唔順
佢地去偷石都係用一支去一支返
咁ca還石都係預有支用黎返黎架嘛,佢喺平行時空過完人世先先用支野返啫
Avg3:齊哂石 仲用乜鬼嘢刀
Avg4:個thanos係2014嘅thanos石都未有 咪拎架生去搶囉
有幾難明
今集CA第一次拎鎚打起上黎仲勁過THOR
識得落雷打落THANOS度
THOR 就柒下柒下咁打埋身

今集冇THOR,只有CA既THOR
Dr Strange 對Daddy舉起一隻手指究竟係咩意思
CA 翻去咁Peggy咪唔會有原本個老公
盾個到就點解釋都得
Only one way no other way
"This is it."
千幾萬個可能中嘅唯一一個
我估
照計CA同Carter結左婚就入左另一個universe, 變老左都入唔返mainstream 搵佢地。

所以我比較buy結婚只係小事 無影響到大局 所以依然嚮mainstream 老左去湖邊。
一開始無耐falcon好似同bw講唔知邊度搵到好似係鷹眼條屍? 但後尾點解bw又無啦啦識去東京搵佢?
最後嗰度非常認同。一戴手套正常平凡人體質基本上就一定會死。所以先至冇人戴。

係追逐混戰過程中,手套都好難交到畀Hulk,大家一心諗住搵個人拎住手套跳去第二個時空先再算。當時萬人圍攻,大家都發晒癲咁搶,所以唔係講得咁容易,話比邊個就比邊個。

iron man 某程度上已經逼到冇得揀。再遲一刻,thanos 可能又會搶到手套,或者自己率先頂唔順死埋,未趕得切發動聖石嘅力量。

最快最可行嘅方法就係犧牲自己,啪手指。

個一刻真係幾動人,佢見到奇異博士話係時候啦,舉起一隻手指嘅時候,佢幾乎係0秒就接受左自己嘅命運,走去犧牲自己。

父子嘅對話之前已經鋪排左,講咗犧牲小我完成大我呢個重要概念。

嗰一刻我嘅眼淚都流左出嚟
Corvus Glaive係俾黑人插死
Ebony Maw 化灰死
Cull Obsidian係打飛ironman 之後俾spiderman拉住再俾antman 踩死
Proxima Midnight ????
有冇人補完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞