慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
記錯
[完全個人感想!唔撚客觀攪gag成份多!ok!]
總結 iw+eg 英雄功績排名

Grade S >
Dr Strange 真正神級軍師,無佢輪撚硬

Grade A >
Tony
Captain
Black Widow

Grade B >
雷神 (肥左跌grade)
Hulk (技術上Tony唯一幫手,點都叫幫手整時光機,確立量子通路可能性去勸Tony,o拍翻一半人翻黎
CM (我知有爭議,但冇佢救tony同趕翻黎開地圖炮輸撚左9世啦)

Grade C >
太多,唔打晒,總之出過場就計

垃圾債卷,環保回收再造都廢撚事,火化都晒gas有佢自然腐爛級>
StarLord
過去無石用就已經係個新平行時空啦
呢個無石用係唔會影響到主線呀
主線avengers佢地仆街d唔還石既 根本對佢地時間線無影響

你知唔知自己解釋緊咩
就係呢樣,返去還石唔返2023
應該係產生多一個1970存在2個CA既宇宙
一個冰緊,一個溝女

我地睇開果個宇宙唔應該多左一個由1970等到2023交盾既CA
每個平行世界都係佢地既主世界 失敗嗰啲時空自然冇還石呢一步 但成功既都唔只得一個時空 可以話有無限個個人見解
Yes, don't forget Valkyrie is now Queen of the New Asagard
講平行宇宙
係講緊 主線 同 支線並存 同時存在
古一講緊
係避免進入無石既情況
所以根本就唔係講緊平行宇宙

古一用條線講緊
本來過去時間點 寶石係存在 用作對抗黑暗武器
但係現在時間點取去寶石後
過去時間點就無石對抗黑暗
會導致黑暗入侵
所以hulk先話會盡快還石

由頭到尾 都無講到平行宇宙
只係講緊 有石同無石個情況
支線咪平行世界囉

睇多次啦 佢怕你唔明已經專登畫圖你睇
唉...究竟知唔知乜野係平行世界
支線就係支線
平行世界就係平行世界
兩樣野黎

無石 過去時點就會進入無石對抗黑暗既景況
而唔係同時出現兩個世界 一個有石 一個無石

唔好以為人地劃條線出黎
就以為係講緊平行宇宙先得嘛

連幅圖講緊乜都唔知
係你唔知呀
你講得出過去時點會無石對抗黑暗力量
改變現在

就知你連kill baby thanos 改變唔到現正都無睇啦

我邊一句有講過話改變現在
唔該你quote 出黎
我一直都講係改變過去時間點 係唔影響現在時間點
古一講緊 係無石過去時間點會出現黑暗入侵
邊一句有講過影響現在時間點

唔好睇D唔睇D
其實點解咁多人睇唔明CA變老出現返果幕,一個二個話CA由時空A穿越去1970年同peggy一齊生活,然後一年一年咁生存落去,直至時間同時空A一樣,然後斯斯然出現返無用時光機,我覺得呢個講法超錯。

第一,套戲一開始講,無論回去過去做乜野事,都唔會影響現世時空A的事實,所以CA去1970時時空B一齊,就算活足咁多年,都無可能會自動同時空A接軌的。

而且CA帶返一個時空A已經無咗嘅盾牌返來,證明其實佢切切實實由一個改變咗嘅時空B帶返來,至於點解唔係返時光機儀器果位出現,其實由IM同CA由2012紐約同1970年神盾局總部,都已經證明只有夠縮細粒子,就可以揀穿越時間同地點,所以CA變老後由時空B返來時空A, 都唔一定要揀返時空A時光機個位,為戲劇效果專登揀附近長櫈懶型咁等人發現一樣講得通。

至於時空B仲有無以後時空A所經歷過事件,其實CA自私咁決定同peggy一齊,一定已經產生咗一個同時空A截然不同平行時空B出來,果個時空會唔會搵返原本冰封CA, 都影響唔到時空A, 發生咩事只有玩完時空旅行嘅老CA自己知。
wanda都有a
琴日睇咗
好震撼
由兩軍短兵相接開始一直高潮到完場
但係真係好唔捨得
另一個正位既係 avg見到cm咁勁都比Thanos打爆 再打im望住ds既絕望樣

一早有劇透
想問下上集shuri copy vision粒石條伏線係咪完全冇交代到
擺明入場㩒電話去厠所同人傾偈瞓到完場
大陸劇透拎黎作文
依d人
講得好呀! 呢篇應該紅字置頂啦
咁俾黑暗力量入侵咪新平行世界囉
你連自己想講咩都未清楚

time heist唔係時光機
記得之前kevin feige講話話infinity gauntlet 唔係得一隻
咁今集Ironman 整既呢隻係咪都算infinity gauntlet
最同意呢個解釋
唔係copy,而係想係vision度安全地切粒石落黎收埋佢,但最終失敗,石比thanos搶到vision死左,所以case close冇野再駛交待
好似話佢憤怒值(心情狀態)同攻擊力成正比例
不如你解釋下支線同平行宇宙嘅返別
你一句撻埋嚟話唔一樣就完 咩解釋都冇
所以咪講緊佢即刻還就將有機會出現既支線(平行時行)撥走

佢唔還既
就會存在
A主線
B 無石對抗黑暗力量既平行世界

佢畫公仔畫出腸啦
仲以為Antman爆炸果度會同漫畫一樣佢要被炸死 好彩唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞