慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 11

1001 回覆
84 Like 2 Dislike
2019 果個咪返左過去冇再返黎囉!
而佢係過去自己繼續生活變老左再出現係湖邊交盾囉
Peggy老公,呢個我相信喺導演自己睇漏左
一係就,細微事情嘅改變係唔會影響到條timeline,一個平凡女人換咗伴侶姐,都唔係好大不了。咁就當冇影響到歷史進程。

盾問題,就用返你個解釋。
咁你個Theory咪有bug
美隊去左MCU-B 之後冇傳送器點翻黎MCU-Main 隱姓埋名?
有無人睇完覺得好失落
因為知道ca im今次真係要完無得再吹落去
雖然覺得比到結局佢地係好事
但作為呢個系列最後一集好多位可以做得好啲
我覺得中間個氣氛突然太輕鬆好怪
諗番
由Doctor strange睇果1千4百幾萬future果時
已經講左會有平行世界

但成套戲Hulk果到係好強調俾觀眾睇
佢地會盡力令timeline只有一條

但有d突發野
包括nubula 記憶俾2014Thanos 睇左
令2014 Thanos 去左未來
就已經有可能出現平行世界

仲有Loki攞住粒石走左
呢條伏線就肯定係for Loki套劇
同harry porter有一幕好似
哈利同妙麗time travel完入番房果刻 另一個佢地就time travel左
現在時間點 peggy老公唔係隊長
但係返去過去時間點
隊長可以同peggy結婚
因為兩個完全唔同宇宙
唔一定會發生一樣既野

平行宇宙 可以發生好多事
可能隊長唔再需要用盾維護和平

亦有可能係造第二個盾
始終個盾最主要係材料
烏干達好多
係 唔知loki個下會衍生咩平行宇宙
Carter 果到 ca返返去姐 都無話同佢結婚or 結完再離呢
都係個句只有avg4 既timeline係贏左 thanos輸左

其他既真係任人FF都得 因為佢玩平衡宇宙, 有D野過去改變左-> 未來都會改變,唔會行返一開始avg4既宇宙了
可能只係為左跳一隻舞
Thanos 2014去咗2019死咗應該係B世界線
但原來Thanos係片頭比人殺就係一直係世界A嘅Thanos
結果係Thanos最後而家時間同宇宙都係死人
喺B結婚,Peggy死咗之後先返黎
同埋Peggy Carter 諜戰慣
要隱藏一個人嘅存在有何難
想問下雷神同rocket返去asgard偷jean個現實寶石果時空間寶石係咪都係asgard 記憶中好似由avg1後空間寶石就係asgard直到thor3 直接拎埋就唔洗係new york拎
spider man 件甲好似deadpool
有冇人見到
DS 臨尾對im舉一隻手指意思係咩

要死多一個?定係指ds睇到既係依一次?
有野想問
ds明明都可以直接用portal由titan傳送返地球
點解a3佢要叫tony揸架太空船返地球
佢要翻2014年交石點會唔係MCU-B 根本解唔通
咁所以個條線應該唔會發生avg3 一開頭個scene
千幾萬分之一既機會 就係今次
個platform只係開tunnel同monitor姐

time travel都係靠件suit同手帶
可以係cap為左唔影響本身冰封完出黎個cap 而叫Carter同另一個男人影相姐 張相又唔算得係咩
又大隻 又乜都知曬 又靚仔 點解仲要同個老自己幾十年嘅阿嬸一齊?

所以見到咁多人FF 現在時間點既事
過去時間點都會發生 真心覺得好笑

因為一開始已經講到明
回到過去 就會衍生兩個宇宙 而又不會互相影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞