(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區43

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
你咁樣食,望落去蛋白質好似真係唔太夠

你夜晚嗰餐 prep workout 嘅meal

之後做完你係冇post-meal ⋯⋯

你去食多啲肉(protein)都好啊大佬

提一提你飲食習慣可能要改一改,最好食下啲生果攞下啲維他命C
睇唔出有操過
以Beginer's gain黎講好似差左D
有冇操前圖對比?
食乜撚野燒賣
操前唔係應該大大力食碳水咩 ?
燒賣入面有大量既豬肉豬油同麵粉
係要食碳水我買個提子麥包都得
樓主想減肥咪每個禮拜烚定幾日既雞胸囉
睇你決心有幾大架咋
唔係樓主 係巴打
BF高
奶粉當然補救到啦

不過真正嘅食物含有唔同嘅營養素

奶粉未必可以取代到佢哋

長遠來講都係唔好成日飲 儘量自己食多啲肉先

真係唔夠就飲啦
唔食夠蛋白質唔會大架
蒸三文魚再淋啲鼓油
假設你係有操得應飲食作息配合到
肌肉有生長
咁你線條出唔到黎既原因就係體脂過高架喇
每次去操完野之後
返到屋企諗返
都會覺得有野做得唔好
第二朝起身 想佢有feel既肌肉又唔係好痛
果下會有d失落
唔知有無人明
利申 新手搵個機洞呻下
一開波即cut 三個月變黃宗澤
你依家做啲咩又唔同人講
我覺得似係technique出事多啲
fly有無做齊上中下 有無db同bb交換咁用
有無挺胸沉肩做好leg drive 拱背 手同身體角度會唔會高過70度?
有無快向心慢離心 或者成個動作減重放慢?
有無drop set, rest pause set? 有無用supplement?
做大重量三頭有無感覺到負荷太大?平時做緊幾多RM? 除咗cable fly有無做db fly同machine fly?
有無做weighted dip/bodyweight/dip/bench dip?

最後順便問下 係咪行緊bro split??
正常飲食咪正常普通人身型囉,試下食多d蛋白質先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞