(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區43

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
早餐午餐照食
下就5點半左右到會食烚蛋(屋企帶)
或者PROTEIN BAR
7點零做GYM
9點零做完飲WHEY PROTEIN
10點零食飯
12點半訓
我會分兩樣黎睇
如果係體操式上槓 基本上你有十下標準引體加識個skill就上到

如果係爆上去既muscle up 起碼15下標準引體 之後就可以練爆發力既引體同個skill

留意返做到幾多下引體同muscle up無關 因為muscle up係靠爆發力

師兄一定好巨 玩健力既都係巨隻👍🏼
肚餓既食D NUTS
都夠撐胃
夜晚都係正常份量
訓醒胃痛我又從來冇試過
最緊要自己適合啦
啱啱開始咗無耐,次次做完啲肌肉都痛到仆街(痛成個禮拜)係咪正常?
兩至七日都正常

休息多D
其實玩街健對腳需不需要操?
佢哋會做one leg squat 啊

可能分分鐘你同我都冇佢做得咁勁
麻煩晒等我自己研究下先

巨? 我都想巨
我睇D街健片, 好似都係係條bar上面玩多, 成日都諗, 如果佢地腳粗, 都幾難玩
咁當然啦 咁盡量減低下身嘅重量

對於佢地玩嘢花式動作當然有幫助

可能會更流暢?

只要玩腳我諗應該可以順便幫佢哋練埋Core
痛完先好去再做
想減肚腩嘅話係咪應該慢跑再食得健康啲
有無手足計過大快活雞胸紅米 走汁
有幾多crab and fat ?
Protein 我估around 30幾至40
你新手唔洗咁急住又做
做多兩次你身體適應左就冇痠咁耐
想減肥戒酒戒調味料 鹽 糖
食多d烚煮蒸既野
計返自己tdee
食少幾百卡路里
想減磅帶氧運動做下冇壞
我假設你體能唔好
唔洗急住做hiit住
都唔知係咪轉天氣有啲作感冒,哩兩日操落好似唔多有feel,操多兩操仲開始作嘔....特別操腳果時
有冇係荃灣go24做開嘅清可以帶埋我一齊做 利申新手
手:12
膊:18
胸:39.5
腰:32.5
脾:22
臀:37.5

174 72kg 20%bf

隻手勁細 條腰又粗
你依家cut ?

因為上面睇你肌肉量都唔係好多
去康文署做gym 諗住開張瑜珈墊拉筋同做徒手訓練(冇諗住做機) 今日落大雨著左拖鞋 比個駐場教練趕左出尼 我明佢怕有人受傷要孭飛 我都好合作咁走左 但其實佢有冇權咁做?雖然著運動鞋係常識 但康文署都好似冇明文寫明一定要著運動鞋先入得 我比左錢其實有權留係入面?
其實人哋想當年嗰個健身簡介會已經講左有咩衣著係唔可以啦,同埋之後都會有啲小冊子啊。

*大學Gym 一樣
健身左半年 171cm 由58升到62kg 有穩定咁飲分離蛋白 磅數都有逐漸增加
最近開始留意到creatine 其實想操大隻有冇必要/ 需要飲creatine?
唔係必需品

同埋唔係個個人都對呢樣野有反應

有興趣嘅其實都可以試吓因為算平嘅

你當係placebo 都好 心理上呃下自己
我的protein 隻brownie 白朱古力味認真麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞