(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區43

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
不過做乜唔買hcl
係就咁睇冇,定出力都冇?
係挺胸 沉肩 鎖背,個背唔係死夾架,係你挺胸沉肩個陣要靠鎖實個背固定好個動作唔好俾佢走樣
My protein whey 雖然得 55%off , 但低價減左 , 5kg 而家只係 $508 , 應該免運費
底價減左
cut左1個禮拜chest press做8reps即刻跌左2.5kg
好似 $499
想練clean/snatch
應該squat/deadlift完先練
定係練完先照正常咁squat/deadlift?
任何supplement其實都可以用一排斷一段時間 避免身體習慣而減慢進度
HCl相對水合肌酸比較少研究支持
小弟膝頭哥比較弱,每次練腳都好唔放心,有咩動作可以先強化個膝頭哥
練多啲四頭

同埋驚既話買護膝操腳用

同埋拉多啲筋

hamstring, quadriceps
你個名

做過3餅半深蹲,膝頭傷左

係會弱啲既
有沈浩峰逗住喎 幾時挑戰四餅
唔知問得啱唔啱地方
學生妹想減少少肥
最主要係想心肺功能好啲 因為行兩步就會喘氣
但唔知點入手 手腳唔算肥 有啲肉 係腰身位肥
除咗跑步應該再加啲咩
跑步又應該點跑 跑幾耐
如果出面join啲fitness programme會唔會好無聊嘥錢
起我底睇FAQ
Thanks bro
唔該哂巴打先
如果我咁嘅情況 係咪一定要配合重訓先會真係叫做減到肥?
因為最主要係想肉實返啲 睇落唔好咁一patpat咁
睇完巴打個post 因為見到主要都係講男仔gym嘅資料 想再問清楚
如果有睇漏就sorry
有budget 就緊係搵個好教練
起碼知道應該做咩唔應該做咩 進度快d
Yes.
呢方面女人比男人更難
有無邊間介紹 最緊要唔hard sell同有心
唔知係咪on9問題 coffee youtube教人收腹嗰啲動作信唔信得過 帶氧運動 返屋企再做呢啲有無效?
唔該哂巴打
上ig 慢慢揀 呢度唔方便講
講起呢個人就記起

「如果做得太多深蹲可能令隻腳變成更肌肉型」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞