(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區43

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
佢講架?
女人真係一見肌肉紋就會話大隻得濟
見到大家係隔離街徤post好有意見
呢度開頭都係街健開始,傾傾下變左健力為主
健腦,台中市有無咩鐵館比較值得去朝聖?
睇你目標係想練腹肌定見腹肌
腹部動作只對前者有用,後者都係要減脂

Cardio係邊做無任何分別
太原路 fitbox gym
多barbell 可以唔簽長約 一分鐘一台幣

台北健而美 台南高雄健力
呢兩間就好專健力,比起open gym 更似係搵教練上堂既地方,唔知你要邊隻,但台中好似冇呢種我再問下人先
唔需要問啦,我去打個卡之嘛
ok
完結了
果邊個樓主自己標題講身型轉變。。。

下面d留言就幫佢腦補話街健唔係玩肌肉量係玩肌力(佢地未分到肌力同肌耐力)同花式

冇眼睇

唔知做乜成班護主犬,樓主都話大隻係佢目標之一所以接受人用bodybuild角度去批評佢
最大問題都係身型啫

已經唔係bodybuilding角度睇佢, 佢玩3年街健點仲係依啲身型,真係要檢討下
其實個樓主態度幾好
不過我都見到有D街健既都玩到好大隻
所以有D奇怪3年點解身型仲係似一個操左幾個月OK乾身既普通人咁
有冇試過DROP SET揸乾佢
個po咩名?想睇
大家有冇用D紀錄app 次次自己入excel好煩
tabata timer
計時+mark動作+體重
三年身型轉變
有個痴線佬屌窮巴咁大隻唔敢出樣,但果邊樓主敢出

大佬,人地黎宣傳自己個街健facebook page 同YouTube channel 架。。。係咪都出哂樣啦
新手1.74 高 57kg 想增重我真係瘦撚到仆街
除咗去gym room 有無啲喺屋企都做到嘅動作俾我去跟
另外自己本身吸收麻麻,食極都唔肥,飲奶粉會唔會有幫助有邊隻奶粉易入口又推薦排骨仔
起碼買對DUMBBELL先
你有心揾既GOOGLE大把HOME EXERCISE

不過新手以你咁瘦
應該冇乜肌肉感受度
去GYM ROOM玩機開始係好D既選擇
始終安全D又易FEEL舊TARGET MUSCLE
另外你如果係想儘快上磅可以考慮飲WEIGHT GAINER
https://hk.bodybuilding.com/store/best-weight-gainers.html
求其揀隻
其實相差唔大
作用都係推高你CALORIE INTAKE
唔該巴打dumbbell 應該買幾重見新手啲人推薦買15kg
買對可以調節架啦
記得CALL GOGOVAN/的士
唔係搬到你仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞