(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區43

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條萬長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功
繼續嘈交
小弟夠鐘瞓覺
leg day 唔可以skip
想問胸背可唔可以skip
練幾個月 個人橫左有少少胸肌
但手臂無咩點進步過
練親2,3頭都酸痛
但完全無大過

想試下手一日 腳一日 腰加帶氧一日 rest一日咁快
胸背停下 怕練得多無力練手
熱身巴 我諗我明白你講咩啦 我吸滿氣都係下腰只可以彎到少少 我之前誤解左係成個背唔可以向下

其實大家認為幾時先開始需要用belt
冇話幾時先要既
好多勁人從來都唔用
我通常係玩大重量個幾set先會用
而家等緊條inzer到香港
有冇人知邊到可以買到1.25kg 50mm既barbell plates? 上網搵極都搵唔到。。。
問多次先...去左迪卡農睇都無...
Amazon?

https://www.amazon.in/Skera-Olympic-Rubber-weight-plates/dp/B01GHFS4SG/ref=pd_aw_sbs_200_1/257-0021804-4678923?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01GHFS4SG&pd_rd_r=24f734f0-324a-11e9-862c-0b258d69bcd9&pd_rd_w=eUnmO&pd_rd_wg=JeniR&pf_rd_p=494e5557-afaf-46c4-b665-7fd8a9efbd16&pf_rd_r=CS12RCQ611KD76DAD41X&refRID=CS12RCQ611KD76DAD41X&th=1&psc=1

搵過AMAZON啦...好多都唔送黎香港
想知有冇本地LOCAL有咁細重量既槓片
我見好多店最輕都係2.5KG
暫時跟緊STRONGLIFTS 5X5
試過一次上5KG又太辛苦
所以要諗辦法搵兩塊1.25KG
淘寶
8/9 RPE 唔係用腰帶嘅前提係

千其要搞清楚成個動作
最近我都成功領悟到

但我未確保自己係完全掌握成個動作

我都未係可以成功發揮佢嘅作用

雖然好清楚嘅就係我用左

我感覺lower back stable 好多
如果啲女都好似你咁識得欣賞就好
自從開始做gym
出街都不自覺scan d肌肉男
由瘦低操起,冇刻意做帶氧,想問你地做帶氧做幾多?幾密?我最多只係玩吓太空慢步機十分鐘
減脂先會做下hiit
一個禮拜兩三次
我冇乜脂可再減喎
想平平地買條belt試下,有冇巴打試過淘
咁咪唔好做
新手想問p記係咪仲有做免費?
你係做尖之前就係gay

定係做咗尖之後先開始轉gay
聽講9成GAY佬會做GYM
做得耐我都開始懷疑自己性取向
咩事⋯⋯
我地係咪起邊道見過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞