貓糧資料庫(4)

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
3隻貓食緊p牌急凍生肉
成日要解凍,依家想轉
而家無方向,當佢係腸道菌叢失衡
都係餐餐益菌加單一蛋白主食罐食住先
如果屎好水就每日加1/4茶匙洋車前子粉
直到屎ok先試食你想買嘅牌子
推薦開個表中grade A以上嘅糧
可以換少少嗎?
想比貓貓試下唔同蛋白質
有雞,但係係kitten版
唔知你岩唔岩
我用開broadline 見佢可以防好多蟲 體外內 但香港好似唔係主流
我隻貓女 10 歲
之前食開royal canin FIT 32
早一個月幫佢慢慢轉wellness core 室內除臭配方
明明一開頭都食得好開心
而家一個月後反而越食越少
求建議
真係未聽過 請問絲打係邊道買架
我喺美國訂架 台灣都有人用 中文叫全能貓
都係keep 住比一段時間(約3個月以上)先轉糧
無得佢一唔鐘意又想轉新嘢應該係你想佢食咩就食
因為乾糧成分複雜唔似罐咁可以日日轉

另外唔好買任何室內配方,食咁高碳水對身體唔好
你邊度買supplements呀?
我隻衰女而家連乾糧都唔係好肯食,朝早俾25g食到夜晚12點全日都可以食唔哂,完全吊命mode
但係俾風乾肉粒零食佢會貓衝
淨係食雞柳會好胃口d, 想加d supplements俾佢,驚佢長此落去唔夠營養
唉也, 我啱啱仲買左5pound 室內添,
下次再轉返魚肉畀佢
絲打你之前俾過汪喵凍乾我試的
Tg覆咗你
魚肉都唔好呀有重金屬問題,會影響腎臟健康
買啲低碳水陸地動物肉就得
想問下大家,杜蟲藥來講drontal定quontal好d?
最好係咪miblemax?見佢貴過其他杜蟲藥成2-3倍
希望自己搬出去之後可以幫隻貓同狗轉哂全自製生肉日日係fb group見啲人擺開餐相好羨慕
汪喵除左買排毛粉同益生菌 仲有咩好買呀依家買唔夠NT3000
利申 唔想轉糧住
通常買凍乾同脫水小食
我最後買咗6盒益菌同1樽排毛夠佢食半年應該
絲打你係咪每日餵益菌㗎?
我而家都次次湊夠4000送凍乾小食
貓狗都食得開心又健康
六盒記得要儲存喺陰涼地方
通常屎唔靚先日日比到好翻為止,平時隔一兩日先比
留名學野
三個月大貓b食開prolife糧(店員話好)+thrive罐
想同佢轉糧,wellness core kitten係咪最好?
同埋想問下上面ching講既益生菌邊度有得買同點餵?

利申:第一次養貓,多多指教
貓女發梗情 有咩可以做?其實拍佢尾個個位好唔好?幫佢拍左一陣見佢好似舒服d
好似晌呢度問適合啲

貓貓依家五個幾月,朝早食唔晒一罐,所以淨返一半就放入雪櫃,夜晚餵埋果半罐,但近排佢一定要食新鮮開既,就算同一個口味,只要晌雪櫃果啲就唔食,新開就食,為左唔好屣,會逐啲溝少少新落啲舊度俾佢,但佢都係食好少,可能只係食到四分一⋯⋯到底應該點做好?

佢隔左一日都唔食,你地係咪都會狠心咁倒晒佢?
3個月大貓食咩乾糧好
我隻貓同你一樣!!!!!
舊溝新既話 佢會識揀哂新鮮個d嚟食
我通常留兩日 如果佢都冇食就唯有倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞