貓糧資料庫(4)

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
Mercola 的話保健用半匙就得,包裝有寫,可以日日食或幾日一次
如果嚴重時就1匙,一日一次
乾糧加益菌我就未試過,如果佢會舔乾淨啲粉都可以嘅
但你可以溝小小水(涼開水)用針筒餵,補水又確保佢食到
岩岩買左益生菌試下

同埋轉左一日兩/三餐唔放長糧,三日之後佢地已經習慣左會衝過黎食 試過有一餐有隻訓到miss左,收碗個陣聽到聲就喵住咁衝出黎

Canagan 轉糧轉邊隻先比較好?見instinct/nuturea好似蛋白質高少少又未至於差好遠好似wolf咁
咁又冇淋喎 我摺咗好多下先夾
Naturea 得land cat and kitten 好啲,不過主成分係三文魚,唔太好
Instinct 得雞/鴨口味無加K3可以揀,有食開益生菌同慢慢轉應該無咩問題
隻貓成日都擔d 糧出黎食又食到剩返少少就唔食 有冇辦法教下佢唔好拎出黎食
想問下有冇人餵過 leonardo 幼貓糧
屋企有兩隻幾月大貓女
想轉糧比佢地試下
買開個間鋪話呢隻天然糧幾好
我隻貓最近興用手食罐 我究竟養左隻乜野
好醒啊佢地真係
我琴日試下逼佢係返個兜到食 見佢肯食我擰轉身一陣即刻又擔出黎食
唔好咖千奇唔好買
可唔可以問有咩唔好?

我上網揾冇咩評價呢隻糧

淨係見到話有天然同容易消化等等。。

另外想請教下邊隻牌子好啲

唔該曬絲打
隻貓一食濕糧就屙爛屎
濕糧溝益生菌餵左一個月仲係屙爛屎
係咪可以放棄
個表有講解呢隻糧成分,睇完你明
好嘅糧多數grade A以上,你睇左邊幾隻有興趣先
比咩濕糧同益生菌?比幾多?
每日飲食習慣係點?
同埋有無驗過屎確定無蟲先?
餵wellness core 罐頭,益生菌係汪喵原味益生菌
乾糧長放,每晚餵一個4.5oz罐頭
冇驗過屎啊,不過之前餵全乾糧佢冇屙過爛屎
Lm🙏🏻
停左長放糧先,又食罐又無限乾糧會食多左,消化唔切老會易痾
另外除左core有無試幾他無膠質罐?我印象中大部分wellness 罐都加左卡拉膠,對腸胃唔好
收到,唔該絲打
我望左個表
好似grade a以上都好少見?
請問係咪大部份都要上網訂
想問肥美絲,來緊要飛一排,醫生上星期建議食物敏感測試,呢星期先試三文魚,Rawz個隻三文魚可否做鮮肉以外代替?
測試過敏原要單一蛋白續隻試先準
Rawz除左三文魚重有雞,火雞同白魚,加上乾糧重有植物蛋白質(穀物豆薯之類)最好係用單一蛋白罐頭試

乾糧剩係記得thrive有純雞肉,但要試其他肉都係無乜可能,一定多過一種肉源,除非脫水生肉糧,例如vital essentials 咁有兔,鴨,火雞呢啲,平少少嘅ziwipeak 風乾生肉糧有鹿,羊

定係等你有時間先開罐頭試?
上網買啦,選擇多又平靚正
鑽石山荷理活廣場有間新寵物店選擇都幾多(唔係qpet )
已停乾糧,呢幾日都係煮三文魚
脫水煩在佢唔肯食,已經送左幾包畀人⋯
唔該絲打,咁多問題唔好意思
訂左oven-baked比主人食 ,睇過成份表都唔錯,有冇巴絲食緊
前排主子有結石做左手術 要食多啲濕糧
打算上網買kakato慕絲
有冇網站好介紹
Kakato副食罐咋喎,點解唔買主食罐呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞