貓糧資料庫(4)

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
明晒,感激
有無得買幾罐試下
不過隻消化酶其實臭臭地
我唔知你隻貓食唔食
我見你地成日話比貓食益生菌 對腸胃好啲 如果冇乜大問題 係咪都可以比佢食當保健?同埋 有冇邊隻推介比較好?
啱啱買左大包裝wellness core, 想問你地平時開左既糧會點?因為我之前果袋本身有密封拉鍊,點知依隻無
可以呀 我都建議試幾罐先
唔好好似我咁買咗咁多又唔肯食
就咁用夾夾住 轉咗包裝一段時間 我都中意舊包裝 方便好多
我見啲人通常都係話食dr mercola
或者汪喵
依家我隻貓啲便便靚我都照俾
保持返佢腸道多啲益菌
你唔驚淋咩?因為都幾大包下
想問下各位大大隻貓好似有小小厭咗 ORIJEN 全雞味
前排有其他屋企人畀咗幾包MON PETIT 滋味乾貓糧好似幾鍾意食
呢隻有冇啲咩唔好處
help 隻貓食完ziwi 羊罐依家對thrive 雞罐 冇晒興趣 太重口味我頂
絲打仲有冇?想買幾罐試下
求救
我隻貓 平時食開蒸雞柳 溝罐頭
本身一直都好地地 但係呢期突然間會食左野一兩個鐘之後嘔 唔係每餐都嘔 但高峰時期一日嘔兩次
嘔出嚟嘅都係啲糧 冇黃水之後 淨係啲碎哂嘅雞肉咁

嘔完之後 佢又會繼續肯食野 唔會話食欲不振知啲 又唔會無嚟神氣

想問下有冇人知點解
有呀 山野鵪鶉仲有32罐 田園火雞仲有16罐
喂到佢發脾氣 打死都唔肯食 仲有咁鬼多
我都有興趣試幾罐
樓主你好,你既資料非常有用!
想請問市面上有唔少牌子既貓奶
其實貓飲用,對健康有無幫助?
一隻3-6個月既貓仔,同成貓,應該揀咩唔同既牌子/成份?
謝謝
奶只係比食唔到糧嘅貓B飲
本身成分好差,多數用副產品

揀啲靚濕糧對佢健康重好,最多加啲補健supplements 如魚油,益菌,排毛粉呢類
平時有無餵過排毛粉?
就咁睇似毛球塞住腸胃
新糧好差,最好快啲停左佢
日本糧好多都重口味,乾濕都係,好易食到上癮
邊隻新糧? orijen? 定我果包仔試用裝日本糧?
Wellness core糧到左貨,但益生菌未到,應唔應該照慢慢溝住轉糧先 同埋益生菌每日係落一匙落濕糧到?乾糧得唔得?
Iherb 果隻 Dr.Mercola
Thanks!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞