貓糧資料庫(4)

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
會㗎,對針藥不良反應
通常好少事過幾日會自然好

我剩係帶貓打頭三針,之後無打啦
因為成pat屎痴住d毛 要落手洗
早排佢病左,醫生話隔得太耐 要補多一針
即係下個月又要打
我隻女依家八個月大
近排幫佢轉左wellness core有排毛功效既乾糧
之後佢就成日疴軟便甚至爛屎
其實呢種糧係咪唔太岩細貓食?
其實我老媽子日日喂兩條零食條條撈落乾糧比兩隻貓食會唔會好唔健康?
我隻細貓就係咁 不過係食肉絲罐
要整返鬆先食 但食幾啖就走開 但筆起佢又會食
呢隻係由細到大特別奄尖聲悶難服侍 應該真係嫌掂到鬚
又唔可以由得佢慢慢食,佢唔食另外果隻又會黎痴餐
咁就唔好買乾糧啦 其實一樓有excel 個link 自己睇都睇到好唔好
有冇d高卡路里既肉絲主食罐推介?
可以加你tg?
我都想加
請問罐頭條link係咪死咗,我淨係睇到乾糧execl入面個罐頭成份表。
我睇完之後,冇乜唔好嘅好似得thrive ,有咩介紹?
隻貓係唐貓,唔肥唔太瘦
我張兩個group 埋一齊方便睇
都重有好多牌子ok嘅
Natures menu, k9, little big paw, aatu, canagan,汪喵等等就無膠質,另外有啲雖然有膠但唔係卡拉膠都可以,叫做多啲選擇
無卡拉膠,無人造維他命k3,低碳
呢3樣都齊就可以

我隻貓自從偷食過Hill's 呢款處方糧就唔肯再食其他糧
之前一路都食開汪喵
依家完全唔肯食
拎Hills撈少少汪喵都唔肯食
試過買TIKI cat嚟撈Hills
佢揀哂D Hills嚟食
食剩tiki cat嗰D
我應該要點先可以幫到佢轉返口味?
有無人試過wolfsblut貓糧
睇成份好似幾好
大家如果去寵物展 有個owoh app
Dl完有免費入場券

結果我貪免費入左場
行下行下又無左千幾銀
琴日行完覺得無咩平喎

靜係買左Stella 凍乾同 koha
餓佢係最快最有效,當然你要夠狠心
連撈少少其他糧都唔肯食用漸進法無咩效果
肉絲好難高卡,用嘅肉好少皮同脂肪
食開orijen,想轉糧,有冇好介紹?

Orijen成日加價,d屎又臭
上次去Stella 專門店攤位買小食
然後發現仲貴過hong kong dog rescue個攤位嘅stella小食
Hkdr個到收入會全撥去做善事
所以今次直踩hkdr唔再去stella個攤位

我今次買左3包stella凍乾小食
2包VE凍乾小食1包VE凍乾糧 有8折
1罐大thrive凍乾小食 有細size送
神仙水洗眼水洗耳水 玩完遊戲各減$30
同埋一樽巴西龜糧

係貪比平時平少少 同有野送咁啦

Koha係小食?
Orijen唔少貓食左都腸胃受唔到
好似係蛋白質太高同多油?

我兩隻野未轉全濕食之前食fromm
便便ok

但講到屎靚 一定係生肉糧
生肉糧有邊隻介紹?
我係餵凍乾生肉糧
幾隻味/牌子輪住食

stella & chewy’s
Primal
vital essentials
Steve’s Real Food
汪喵星球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞