[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
如果一次過批太多張卡搞到降tu
如果未來5年唔諗買樓 貸款
係咪冇乜所謂

其實好快就升返

我上個月唔記得左還張銀聯$18
TU就變左做E
如果一次過批太多張卡搞到降tu
如果未來5年唔諗買樓 貸款
係咪冇乜所謂

其實好快就升返

我上個月唔記得左還張銀聯$18
TU就變左做E

原本幾多
申請得多信用卡
個信貸額越黎越大
唔係應該越黎高評分?
申請得多信用卡
個信貸額越黎越大
唔係應該越黎高評分?

正確,但要係長遠計
一個月申多過3張會跌grade
因為太多查詢,tu會當你有財政困難要借錢
信用卡都係一種債務
大新one+個網上密碼要確認左收卡幾耐先會收到
自動增值同櫃員機都收到係差網上果個
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600113359&fb_ref=Default

如果巴絲想申請DBS BLACK CARD
可以用上面條推薦LINK申請
我同你會各得$60 DBS DOLLAR(可換1250ASIA MILES)
申請得多信用卡
個信貸額越黎越大
唔係應該越黎高評分?

正確,但要係長遠計
一個月申多過3張會跌grade
因為太多查詢,tu會當你有財政困難要借錢
信用卡都係一種債務

其實申請一張都會跌,只係一次過申請幾張會跌得好勁
而理由你都講咗
我上個月尾就申請左兩張
唔係好覺有跌到
今次再申請三張
睇下仲有無A

無,金卡夠人工都未必批

BTW, 金卡真係好撚柒

有一次去食飯,有個人工幾高(60k up)既人做皇上

佢都係用金卡找數 餐lunch成2千幾蚊

我岩岩先發現啊媽都係用金卡(年薪過1M),即刻叫佢申請vs。

我岩岩先發現啊媽都係用金卡(年薪過1M),即刻叫佢申請vs。

上網買野主要 呢排想分期碌5000蚊電視 人工得12k 係咪得中信motion啱
大貓VS終於批咗
可以用嚟幫老婆買新notebook
ONE+撚
寄左個理財密碼黎,諗住有得開e-banking
點知原來又要落分行開acc先得

係? 佢寄左個上網id 比我wo。

收唔收契仔

無,金卡夠人工都未必批

我老母金卡都無張
其實係後生仔先在意依d我覺得

想問下 邊張visa vi 門欖較低又有齊vi該有的優惠? 例如旅游保險等等

未打完就 up左
最後想問係咪ok 唔想比錢個陣發覺唔得就慘
唔該巴打

最簡單咪去胃信問清楚
Btw 胃信 我寧願去apple store 買完再打去分期

應該點做 可唔可以詳細啲講一講 唔係好曉

https://bank.hangseng.com/1/2/chi/personal/cards/interest-instalment-offers/spending-instalment碌完就咁打過去話分 我部6s 都係咁
成日覺得胃信鬼鬼地
ONE+撚

咁得意 我見佢話整ebanking 要落分行整
跟住再禁原來話用信用卡no. 登入
研究下先
消費主力dbs black
自動增值得大新one+
有張hsbc白金 5x落超級市場

想問dbs black機場仲有無$1換雜誌?
黎緊2月去日本諗緊用邊張好
上商鑽石銀聯:免手續費,海外5x分
dbs 海外4蚊里

收唔收契仔

成功需xx
我想問citybank個八達通屌唔屌得過
如果唔係仲有d咩好

收唔收契仔

ONE+撚

咁得意 我見佢話整ebanking 要落分行整
跟住再禁原來話用信用卡no. 登入
研究下先

佢會寄個pw 比你架

我老母金卡都無張
其實係後生仔先在意依d我覺得

想問下 邊張visa vi 門欖較低又有齊vi該有的優惠? 例如旅游保險等等

其實上一代既有錢人真係唔會在意依d咩積分
我老豆都係我教佢先開始用,佢渣住張vs都唔識用
月薪約13,000
經常上網賺物,用緊hsbc儲蓄戶口
申請邊張好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞