[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
勿起底
恆生 ENJOY
大新 ONE+
中銀 I CARD

呢個組合仲有咩補充

你想要咩
現金回贈ok啦
Motion囉
勿起底

Flyer開到咩
For am
試下開black/sc am 唔得就上商
之後icard/rewards
加減Hsbc白金

For avios
大新ba
Rewards

跟上面就啱架啦 不過SC am你用年薪申請可以唔使諗 試埋交行銀聯 6蚊里(300蚊一單)

sc am 可以試下搵sales 開戶放六萬入去 批咪有卡用 唔批咪拎番錢

其實我好想過年後試多試
之前我放20萬入去唔批比我
依加放夠40萬,睇下佢批唔批

使你不如直接用資產申請 試下打電話/booth申請 問佢地資產申請要幾錢 影月結單申咪得 使咩又擺落去咁煩 24萬年薪一般資產40/50萬就夠
而家sc收緊左 以前就6萬 而家大擺人放十幾廿萬都唔得

我之前係用資產申請,直接放錢入去開戶口
不過唔知影月結單都得
如果影月結單都得,我比張HSBC佢咁應該一定批

btw,我上去睇
佢話只會睇我係渣打既資產
咁姐係我比張HSBC月結單佢係無意思

巴打近排問?識人未轉迎新用citi資產申請到喎
恆生 ENJOY
大新 ONE+
中銀 I CARD

呢個組合仲有咩補充

唔要恆生
要hsbc
用緊SC AM 食完迎新 想開多張換里數得黎又唔會每個月自己兌換嘅慢慢儲
平時用黎出街食飯多 flyer world 定DBS black 好
恆生 ENJOY
大新 ONE+
中銀 I CARD

呢個組合仲有咩補充

建行eye

用爆i card 個1111.1 仲有建行eye maximum 50000 , 5倍分

唔要恆生 情願你落hsbc 金/白金
用緊SC AM 食完迎新 想開多張換里數得黎又唔會每個月自己兌換嘅慢慢儲
平時用黎出街食飯多 flyer world 定DBS black 好

夠入息就flyer world 分有五年期都夠玩

dbs black 就無限期

Hsbc visa gold
Enjoy
i card
DBS Compass visa
DBS Black master
-----------
HSBC果張最紅揀左海外
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
i card用左頭1111.1先
之後再碌dbs black
自動增值因爲迎新放左係compass visa度
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

利申:學生0收入

次次5蚊

我得8

點解你地有咁多

想問問網購(外國網 amazon, End clothing等,etc)
冇迎新的話,想儲里數邊張最好?

有SC AM, BEA Flyer World,
中銀i card, DBS Eminent

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

你有black最紅落海外有咩意思
現有
hsbc vs(食飯)
hsbc premier(用黎換avios,唔用)
ae(7.5一哩換avios,hsbc唔中6個類別就look佢,黎緊夠一年就應該cut,2000蚊年費太貴)

cut左ae後換邊張好,主要換avios,look唔中hsbc最紅6個類別既野,最好唔洗年費同門欖低

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

你有black最紅落海外有咩意思

我有black 情願落賞生活 買衫碌

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

I CARD 交smt電話費,計唔計分架

計 佢幫我用拍卡機

之後有10倍

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

要試一試先知,cmhk, 3同CSL都得(PCCW固網/上網唔計),其他就唔sure啦

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

計 佢幫我用拍卡機

之後有10倍

拍卡機係計左落拍卡所以點都有,但網上就唔一定計
想問問網購(外國網 amazon, End clothing等,etc)
冇迎新的話,想儲里數邊張最好?

有SC AM, BEA Flyer World,
中銀i card, DBS Eminent

如果icard用完唔夠就出埋建行eye card
現有
hsbc vs(食飯)
ae(7.5一哩換avios,hsbc唔中6個類別就look佢,黎緊夠一年就應該cut,2000蚊年費太貴)

cut左ae後換邊張好,主要換avios,look唔中hsbc最紅6個類別既野,最好唔洗年費同門欖低

換avios竟然唔知大新ba
現有
hsbc vs(食飯)

依加上網睇大新ba 唔該巴打
現有
hsbc vs(食飯)

依加上網睇大新ba 唔該巴打

整埋citi rewards啦
岩岩cut撚左citi reward. 去超市下下簽卡唔係路,好晒時間.有得paywave/paypass再考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞