[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
有無dbs 白金卡巴打收到信話三月會改名叫eminent
btw 之前申請eminent唔批 批張白金卡比我
一直都無開
地盤炒散撚可以點申請信用卡?
唔好屌咁大力

擺幾皮野落戶口
想問下CU 交學費SC AM 得唔得? 上網交得唔得?

sc am繳費好似唔計

Bea flyer / hsbc vs 呢?
有無dbs 白金卡巴打收到信話三月會改名叫eminent
btw 之前申請eminent唔批 批張白金卡比我
一直都無開

唔明,你指Upgrade?
白金升Eminent?
渣打AM卡每月過AM分去自己萬里通account,通常幾耐先入帳?

出左月結單後一兩日
如果而家有張學生東亞卡
打算出張HSBC vs 同 BEA flyerworld
所有消費加自動增值入flyerworld,食飯就HSBC
睇戲都用埋flyerworld , 呢個算唔算無敵組合?

HSBC放晒賞滋味5倍

其他洗費
出糧戶口 flyer world頭1萬 $4/里

其實我唔想係東亞開儲蓄戶口,而家出糧係HSBC
所以先諗住咁搞,冇左出糧戶口係咪攞唔到$4/里?
1萬打後係咪可以用返VS?
如果而家有張學生東亞卡

未算
icard/rewards/eye
雖然換里數要錢

分咁散會唔會好耐先齊里數?

hsbc 好少有booth 但

hsbc冇咩企檔
網上申請

dbs sc積分只有一個換AM用途 冇咩用
hsbc起碼可以換coupon 識玩平過dbs sc

例:
全5倍放晒入賞家居,基本1倍
去賞家居的店舖碌卡
$250 = 6獎賞錢 = 60里
已經 4.17/里

HSBC VS多3倍
$250 = 9獎賞錢 = 90里
已經 2.78/里

但要俾$250/年,1年內無限任換AM,要換先join,換得多一定俾 SC DBS嘅 $6/里 抵

有時hsbc會做promote 碌夠某個數
有基金6倍獎賞錢
仲會額外送獎賞錢

講住咁多先,有問題可以問

利申 主力hsbc卡

Vs就話姐
佢白金咪得一項4.17
其他類別就25蚊里
點都要開其他卡

但會唔會申請白金比張金我? 金色柒到核爆喎

會,我就係咁 開頭仲以為揀錯左
可能我無係佢到擺錢
諗住食完個迎新放置PLAY算,試下申請DBS BLACK/FLYER WORLD
ONE+撚
寄左個理財密碼黎,諗住有得開e-banking
點知原來又要落分行開acc先得
如果而家有張學生東亞卡

未算
雖然換里數要錢

分散先儲得快
如果而家有張學生東亞卡

未算
雖然換里數要錢

分散先儲得快

問d on 9問題

唔同卡係唔係都可以入同一個哩數ac?

如果叫我女朋友d積分換入我個哩數ac又得唔得?

唔好意思新手
如果而家有張學生東亞卡

未算
雖然換里數要錢

分散先儲得快

問d on 9問題

唔同卡係唔係都可以入同一個哩數ac?

如果叫我女朋友d積分換入我個哩數ac又得唔得?

唔好意思新手

要同名
一係你開附屬卡比你條女
俾HSBC reject vs 申請

同期伸請既boc vi 卡都拎埋(其實諗住3月旅行時可以入機場食碗魚蛋粉,手多伸請左.....)

我係咪應該抬錢去hsbc開acc再伸請vs .....

利申用開中銀acc,無Hsbc acc.....
ONE+撚

要過多排等另一封信(好似係)
出糧户口係bea 唔夠300k申唔申到flyer world?

好複雜

有幾複雜
有拍卡同網上兩種
兩種額外9倍最高都係10000分,簽1111咪爆囉 你簽多過呢個數咪:簽幾錢+額外1萬分

I-card佢9倍個度有兩大類,一個係網上簽帳,一個係指定類別(電訊/超市/電器鋪/拍卡etc),我都搞唔明個10000分上限係兩大類加埋share定分開

兩個分開計 各上限係1萬額外分

好複雜

有幾複雜
有拍卡同網上兩種
兩種額外9倍最高都係10000分,簽1111咪爆囉 你簽多過呢個數咪:簽幾錢+額外1萬分

謝巴打,想問你個時迎新要左咩?

學生就揀電影禮券啦冇死架啦,我個陣有得揀績分但依加冇左
ONE+撚

唔使落去行搞 佢會自動過幾日寄信黎 再上網申請就得

你唔係問過咩
BEA

Bea auto pay
Dbs 買野用?

Bea for all

唔該曬巴打
咁張dbs食完個迎新應該就玩完
因為見佢寫迎新1$里
唔知有冇睇錯/係有限制既
睇下換唔換到短程機票
見到廣告有張wewa卡安信visa
有無伏

Bea auto pay
Dbs 買野用?

Bea for all

唔該曬巴打
咁張dbs食完個迎新應該就玩完
因為見佢寫迎新1$里
唔知有冇睇錯/係有限制既
睇下換唔換到短程機票

好似cap5000 你打上cs/睇條款
見到廣告有張wewa卡安信visa
有無伏

想問下巴打
我係學生 申請左恒生mpower
琴日收到信同卡 打埋電話開通係咪代表已經用得

同埋今個月sembreak返左個月工
想轉電話 但轉完冇左份糧 想留返啲比屋企洗
如果想分期買iphone 睇左恒生話指定商戶可免息分期 包衛訊 係咪om
想問下巴打
我係學生 申請左恒生mpower
琴日收到信同卡 打埋電話開通係咪代表已經用得

同埋今個月sembreak返左個月工
想轉電話 但轉完冇左份糧 想留返啲比屋企洗
如果想分期買iphone 睇左恒生話指定商戶可免息分期 包衛訊 係咪om

未打完就 up左
最後想問係咪ok 唔想比錢個陣發覺唔得就慘
唔該巴打
申請咗Compass BISA等批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞