[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

唔夠年薪 佢會過唔到screening 會即刻除非你本身有卡係佢到 前題你申左第一張

Sorry 手機版好易禁錯
打漏,ae網上申請唔夠年薪係會即刻reject你

我個陣第一張網上申請就係綠卡
唔夠年薪都無reject我

綠卡15萬年薪 你夠就得
同埋ae睇profile多過睇年薪
你中佢想要既職業就咩都得

有個fd 4年冇用過張gold charge card 依然年年自動waive年費
原來hotels.com 收海外charge可以問佢退番
但得張爛鬼優惠券
原來http://hotels.com 收海外charge可以問佢退番
但得張爛鬼優惠券

原來有得退
我月頭去旅行收多咗我70幾蚊

有個fd 4年冇用過張gold charge card 依然年年自動waive年費

金真係好柒
我寧願要綠
原來http://hotels.com 收海外charge可以問佢退番
但得張爛鬼優惠券

原來有得退
我月頭去旅行收多咗我70幾蚊

收左我七蚊
比左要四十蚊我
迫我下次再用佢
現有
DBS Black
DBS Eminet
DBS Compass Visa
大新 ONE+
渣打 Manhattan
恆生 大學聯營白金Visa

黎緊2月尾要現場門市碌8500蚊
邊張卡黎緊有優惠
想問學費用信用卡交有無咩so
追左陣po 見唔到 講過嘅勿屌

大學聯營信用卡
其他卡交費好似無咩優惠

大學聯營信用卡
其他卡交費好似無咩優惠

晏d 望下
小額網購係咪得返建行eye同中銀i card無最低消費?
東亞i titanium 改咗要1800
中信motion要3000
DBS eminent 要6000

用開i titanium諗緊開邊張好
小額網購係咪得返建行eye同中銀i card無最低消費?
東亞i titanium 改咗要1800
中信motion要3000
DBS eminent 要6000

用開i titanium諗緊開邊張好

如果用台幣找數富邦遲下都仲有9%
不過都係得一萬一年

DCC嘛
佢冇收你手續費所以冇比分你

又唔係dcc 佢無得揀咩幣 只得港幣
講起dcc 我呢排係大陸簽張black
好驚中dcc無積分 好彩到現時為止
一係碌唔到 一係就直接碌人仔

我一係碌唔到,一係就dcc我港幣,乜分都冇

巴打係大陸比人dcc 港幣?
如果係中銀機我識破dcc
大陸人做野好撚仆街 default dcc 唔撚比人揀
年尾花紅計唔計落年薪

又唔係dcc 佢無得揀咩幣 只得港幣
講起dcc 我呢排係大陸簽張black
好驚中dcc無積分 好彩到現時為止
一係碌唔到 一係就直接碌人仔

我一係碌唔到,一係就dcc我港幣,乜分都冇

巴打係大陸比人dcc 港幣?
如果係中銀機我識破dcc
大陸人做野好撚仆街 default dcc 唔撚比人揀

上次係深圳國貿食野碌農行機收我dcc是,今次係三四線城市碌直情出error唔收
想問下去東南亞旅遊開邊張銀聯抵屌
得200k年薪
月入8k,想要張用作去7仔apple pay用,或者有時拎嚟分期,有邊張啱我

政府必中?

我都apply左CX ae
20號上網apply 25號收sms批左 不過唔知elite定普通
月入8k,想要張用作去7仔apple pay用,或者有時拎嚟分期,有邊張啱我

8k用八達通啦

Tap&go用到apple pay 唔使多謝我

政府必中?

我都apply左CX ae
20號上網apply 25號收sms批左 不過唔知elite定普通

忍唔住apply 左ae 白金
美心我黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞