[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
之前問左無人答。。
想問下申請信用卡如果reject 左再申請第二間
咁樣會唔會扣tu?

基本上一查就扣tu
之前問左無人答。。
咁樣會唔會扣tu?

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU
如果check左tu而tu又冇問題
係咪就會批卡

Tu唔係批卡唯一考慮因素
hsbc個最紅冬日賞 去邊look現金卷look夠8000好

無,金卡夠人工都未必批

都唔係冇

我申請過金卡批左 得5000 limit

但有個綜合戶口長放左10000 到

我都成功批到5000
有戶口,放左四萬!
睇黎HSBC都會批比學生!

我今日都去左申請,放左十萬入去,之後幫我升左上運籌理財,叫我出個張,再另外幫我申請金卡
黎緊會簽萬幾蚊機票

已有或半年內 cut SC HSBC DBS CCB HS 卡

有無好介紹

AE CX
本身想申請DBS black card,雖然要求年薪240k 但連噤多學生哥都申請到就覺得好濫好公廁 feel,即刻打消念頭

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

其實迎新係正常
我諗你比渣打同citi養大左個胃口

係人都知sc,citi 迎新多啦,申唔申請到先? 年薪下下都30萬,學生哥/岩岩出黎做野,只可以申請到black卡。無限期積分算岩新手入門啦

DBS最慘啲積分只可以轉AM

citibank reward 絕對唔係高難度
之前問左無人答。。
咁樣會唔會扣tu?

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

咁咪即係比人reject都最好等返一頭半個月先再apply?
咁自己用app 查洗唔洗扣

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

咁咪即係比人reject都最好等返一頭半個月先再apply?

咁cut卡會唔會影響tu

我認真答你
上DBS搵返black card再禁入去睇Terms and condition
佢寫到明,幾時會回贈

不過,做啲咁簡單嘅research 都唔識

巴打係好心但你每次照答呢種人,佢地只會有樣學樣

唔該哂樓上個位巴打 我會睇清楚
不過唔駛下下都屌到盡嘅 打咗一個5p字 好似殺撚哂你地父母 都已經say sorry 講咗少留言唔清楚個文化 每個論壇都要啲新人 人流好重要 下下屌咁盡 你個post等沉底
同埋我學生就代表無收入

你死撚開啦新人
你老母就要人流頂撚住
戇尻仔
有無人用緊city bank果張八達通卡

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

有機會
例:你而家得20000limit
而你碌咗8000
由信貸額嚟睇你只係用咗40%
但如果你Cut一張,得返10000
咁就變相用咗80%

咁樣就跌硬

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

自己用App check無影響

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

除左money sq 仲有咩渠道免費睇自己TU?

都唔係冇

我都成功批到5000
有戶口,放左四萬!

我今日都去左申請,放左十萬入去,之後幫我升左上運籌理財,叫我出個張,再另外幫我申請金卡

小心隱藏條款 幾個月後唔夠佢個min. 存款額會收你月費
之前問左無人答。。
咁樣會唔會扣tu?

基本上一查就扣tu

Exactly
即係每次申請都會跌
除非銀行唔/無查TU

Upgrade 卡會唔會查tu?

都唔係冇

我都成功批到5000
有戶口,放左四萬!

十萬都有運籌理財?小心收月費

我都成功批到5000
有戶口,放左四萬!

十萬都有運籌理財?小心收月費

今日佢同我講係比一年我 唔洗夠20萬都得
安信真係痴撚線,簽8千幾有近$600 cash rebate再加張台灣機票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞