[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
本身想申請DBS black card,雖然要求年薪240k 但連噤多學生哥都申請到就覺得好濫好公廁 feel,即刻打消念頭

DBS先醒
基本上得佢做比學生
賺到fat fat 而家學生咁有錢

感覺好cheap
準備交2萬9學費,用邊張好

有咩卡 玩開現金回贈定里數?唔講點幫你

里數就用eye card, 學生現金最正就恆生u card 5倍cash dollar

恒生交學費得3x
同埋好似封咗頂

早排用enjoy交左3萬,回左16幾
姐係跟返平時200回$1

如果換到avios 我覺得乜柒都用hsbc最好
本身avios哩數需求少過am(臺灣am15000/avios9000)
而且hsbc換avios成日都有+多幾十%
計落每250有15-22.5哩
即係繳夠10萬就夠飛臺灣
不過最柒係每月每張卡最多繳10000
金卡又無得繳費

利申 啱啱繳左學費2萬幾

avios要primer喎父幹學生哥

咁可以有附屬卡

咪話父幹學生哥囉

其實可唔可以要換個陣 在用多380升上去換avios 連埋換個300 就680 一次換好多其實都抵
畢竟avios都抵過am 成倍有多

要primer master card
又開又cut 記錄花晒 又玩自已TU
讀完書唔靠老豆
出黎做嘢自已搵錢自已食
你就明
本身想申請DBS black card,雖然要求年薪240k 但連噤多學生哥都申請到就覺得好濫好公廁 feel,即刻打消念頭

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

DBS先醒
基本上得佢做比學生
賺到fat fat 而家學生咁有錢

感覺好cheap

依家學生先捨得洗錢

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

其實迎新係正常
我諗你比渣打同citi養大左個胃口
黎緊會簽萬幾蚊機票

已有或半年內 cut SC HSBC DBS CCB HS 卡

有無好介紹
黎緊會簽萬幾蚊機票

已有或半年內 cut SC HSBC DBS CCB HS 卡

有無好介紹

我兩個月前申請咗dbs黑卡 前後碌咗15000-16000
但係得131分亦都未用過 想問下呢個分數合吾合理?

利申:學生

吾你老母

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

其實迎新係正常

我食完SC AM 既迎新原本就考慮 target DBS black,依家打算轉申請AMEX Cathay elite 仲好
好似好少有關VISA infinite 嘅討論
唔知有冇長用嘅巴打
雖然最低簽帳額稍微有啲要求
但我見好多酒店餐廳都直接有折
個人覺得有里數之餘直接有折扣最實際
利申:俾中銀氹咗開張免年費

用緊SC vi 除左張pp 平時8蚊里,交費爆哂會最後用佢,啲折扣係visa俾,跟visa card grade 所以求其一張vi都有

係咪VI以上嘅人都唔儲里數 張張都咁
睇黎得張pp有用

我以為折扣係跟銀行+Card Grade
見到SC張商戶名單短到
hsbc d卡 最紅自主賞 其實有無得轉
放左係食飯 好柒後悔

一年可以轉一次?

係,要2018年1月1日先至可以再轉

錯啦 十一月就要轉啦
仲要俾得你兩個禮拜時間 唔一定寄信
利申:啱啱奶完野

點解後悔

一年點食10萬飯

其實唔難
食自助餐去食節同同事食飯爭住比錢就ok

我睇過條款,酒店餐廳好似唔計數
不過我都揀咗賞滋味,我依家去麥當勞都用匯豐卡,我諗都應該計
唔知有冇長用嘅巴打

用緊SC vi 除左張pp 平時8蚊里,交費爆哂會最後用佢,啲折扣係visa俾,跟visa card grade 所以求其一張vi都有

睇黎得張pp有用

見到SC張商戶名單短到

有D銀行白金已經有PP卡
岩岩出黎做野年薪大約200K, 有咩信用卡抵屌 同埋有冇話要比幾多個月既糧單
利申唔會成日用,最多間唔中上網買下野/機票, 唔知d 卡有咩分別
岩岩出黎做野年薪大約200K, 有咩信用卡抵屌 同埋有冇話要比幾多個月既糧單
利申唔會成日用,最多間唔中上網買下野/機票, 唔知d 卡有咩分別

Hongkongcard.com
唔知有冇長用嘅巴打

睇黎得張pp有用

見到SC張商戶名單短到

邊張咁好?

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

其實迎新係正常

係人都知sc,citi 迎新多啦,申唔申請到先? 年薪下下都30萬,學生哥/岩岩出黎做野,只可以申請到black卡。無限期積分算岩新手入門啦

迎新又少
銀行又垃圾
優惠仲差過渣打am
最多都係積分無限期

其實迎新係正常

係人都知sc,citi 迎新多啦,申唔申請到先? 年薪下下都30萬,學生哥/岩岩出黎做野,只可以申請到black卡。無限期積分算岩新手入門啦

DBS最慘啲積分只可以轉AM

一年點食10萬飯

其實唔難
食自助餐去食節同同事食飯爭住比錢就ok

我睇過條款,酒店餐廳好似唔計數
不過我都揀咗賞滋味,我依家去麥當勞都用匯豐卡,我諗都應該計

計架
不過有apple pay寧願用icard

好似年底佢個優惠完之前會話下年繼續有呢個優惠
想轉要年底前轉
(好似係)

一年一次 登記左就一定要等下年1月1
打上cs佢都唔肯轉
有屋企人就開附屬卡 兩個開唔同最紅

點樣2個開唔同最紅 我開左張附屬vs俾我老婆
但從未登記過最紅,因為以為自動會跟我張卡既setting.

兩個一人一張vs 再開張附屬卡俾對方
黎緊會簽萬幾蚊機票

有無好介紹

Ae cx elite 食迎新 一年過冷河

睇黎得張pp有用

見到SC張商戶名單短到

個啲係要每年簽夠數先有幾次 eg:交行

呢同講緊既pp係無限次加唔洗簽
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600113359&fb_ref=Default

如果巴絲想申請DBS BLACK CARD
可以用上面條推薦LINK申請
我同你會各得$60 DBS DOLLAR(可換1250ASIA MILES)
依家係咪冇咗即時拎卡啦
之前問左無人答。。
想問下申請信用卡如果reject 左再申請第二間
咁樣會唔會扣tu?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞