[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
ONE+網上賺物同網上繳費有冇1% rebate?
睇唔明佢t&c
睇唔明佢t&c

計成張卡消費
睇唔明佢t&c

網上繳費冇
想問一樣野 爬左3個post都搵唔到答案
如果compass visa 想經ebanking share limit 再岀埋dbs black
想問下使唔使等一排?定拎到張cv之後可以直接上網apply?
有冇巴絲過來人? 可以解答下
同埋通常等幾多日卡先到手?
想問一樣野 爬左3個post都搵唔到答案
如果compass visa 想經ebanking share limit 再岀埋dbs black
想問下使唔使等一排?定拎到張cv之後可以直接上網apply?
有冇巴絲過來人? 可以解答下
同埋通常等幾多日卡先到手?

幾日
E banking apply
幾日
國泰航空尊尚信用卡,任入候機室。
出卡即送3,000里,
迎新$0.56一里,簽$5,000有近10,000里。
主卡同附屬卡都全年任入侯機室,
唔係好多卡做到,
仲要免年費!

http://www.cathaypacific-creditcard.com

只需年滿18歲,無需入息證明都出到,
如有問題或不懂出卡,或者收入未能標,
可直接Inbox我Facebook「AG Traveler」,迅速解答!
http://www.facebook.com/agplushk/

點解無人講呢張? 睇落迎新唔錯?

呢張卡難waive年費
同埋香港唔算多地方收ae

呢張係for 你迎新期大額簽賬,基本上之後就唔係太有用,
6蚊一里唔少卡都做到

仲有unlimited lounge access既,不過plaza premium迫到咁,入唔入去同人餓狗搶屎,自己決定啦

基本上簽完5000蚊 就88

頭3個月5蚊里 如果申請唔到flyer 都可以簽住依張先既

重點係AE 態度好
services 好
有2張ae 你簽多左一張 過數去另一張冇問題
有人refund 會蝕charge (外幣)
你問佢想做返credit adjustment
永冇問題

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎
不過系統自動cut左架啦

上年照用喎,多人到唔想再去

PP同PPL唔同架
香港果個係plaza premium lounge 渣住張AE elite卡同當日登機證已經入到 全年任用
Priority pass係講緊一個network 而旗下其中一個lounge叫做plaza premium lounge

yes
pp 可以全球環亞入4次
岩岩諗到樣野
如果係銀行開個SI既出糧戶口
咁出信用卡仲洗唔洗交入息證明?

我自己就係匯豐堅出糧
出VS就咁禁個制乜文件都無比過

呢張係for 你迎新期大額簽賬,基本上之後就唔係太有用,
6蚊一里唔少卡都做到

仲有unlimited lounge access既,不過plaza premium迫到咁,入唔入去同人餓狗搶屎,自己決定啦

基本上簽完5000蚊 就88

頭3個月5蚊里 如果申請唔到flyer 都可以簽住依張先既

重點係AE 態度好
services 好
有2張ae 你簽多左一張 過數去另一張冇問題
有人refund 會蝕charge (外幣)
你問佢想做返credit adjustment
永冇問題

緊係好啦 人地既survey計錢
唔該1001個位巴打開post, 整合埋please

整合好chur
Eye卡上網買野佢話我係外弊消費比得3陪積分我
唔係應該係5陪加3陪加埋8陪咩
Eye卡上網買野佢話我係外弊消費比得3陪積分我
唔係應該係5陪加3陪加埋8陪咩

係7倍 可能你網購間野個code唔係網購 叫cs手動加分就得 ccb成日都係咁

整合好chur

岩岩諗到樣野
如果係銀行開個SI既出糧戶口
咁出信用卡仲洗唔洗交入息證明?

我自己就係匯豐堅出糧
出VS就咁禁個制乜文件都無比過

你地知道嘅最低年薪申批到hsbc vs係幾多?
唔計有儲蓄60萬
幾時先會有佢主動叫你apply vs?
多d打上去card center 問野?
星期三申請 DBS COMPASS ,今日已收....快到.......

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎

PP同PPL唔同架
香港果個係plaza premium lounge 渣住張AE elite卡同當日登機證已經入到 全年任用
Priority pass係講緊一個network 而旗下其中一個lounge叫做plaza premium lounge

yes

唔係環亞,係所有pp有network既lounge, 香港先係得環亞,其他國家多好多揀
e.g. Dnata from sin, SkyTeam from lhr等
環亞本身ae elite張卡就無限次入,做咩要用pp quota
唔計有儲蓄60萬

我30萬年 +30萬saving 試緊,冇hsbc account

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎

PP同PPL唔同架

yes

唔係環亞,係所有pp有network既lounge, 香港先係得環亞,其他國家多好多揀
e.g. Dnata from sin, SkyTeam from lhr等
環亞本身ae elite張卡就無限次入,做咩要用pp quota

係 我意思就係咁唔該晒你補充
唔計有儲蓄60萬

我30萬年 +30萬saving 試緊,冇hsbc account

認真問:無hsbc account 你有30萬關佢鬼事。
你影印埋其他銀行存款記錄俾佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞