[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
用緊SC AM 食完迎新 想開多張換里數得黎又唔會每個月自己兌換嘅慢慢儲
平時用黎出街食飯多 flyer world 定DBS black 好

食飯用返渣打4蚊里最抵
一係就hsbc vs 2.17 一里
東亞 5
dbs black 6 4
食飯唔夠抵
想問問網購(外國網 amazon, End clothing等,etc)
冇迎新的話,想儲里數邊張最好?

有SC AM, BEA Flyer World,
中銀i card, DBS Eminent

sc am
網上4蚊里

學生唔好諗 出到都刑事
一年內唔cut得卡架

首年免年費,咁下年佢唔俾waive先cut,都要收$1800?

簽夠150000一年
否則下年必收

上年碌左10萬,打上去傾可免年費
但要收起張pp
呢啲都係case by case
我見有人傾都冇得傾直接收1800
現有
hsbc vs(食飯)
hsbc premier(用黎換avios,唔用)
ae(7.5一哩換avios,hsbc唔中6個類別就look佢,黎緊夠一年就應該cut,2000蚊年費太貴)

cut左ae後換邊張好,主要換avios,look唔中hsbc最紅6個類別既野,最好唔洗年費同門欖低

avios 得大新
citibank
ae hsbc 玩到
你出張citibank lol
想出多張信用卡,有無咩推介?
利申:打工仔
岩岩cut撚左citi reward. 去超市下下簽卡唔係路,好晒時間.有得paywave/paypass再考慮

cut 左佢一年後又一條好漢
岩岩cut撚左citi reward. 去超市下下簽卡唔係路,好晒時間.有得paywave/paypass再考慮

Apple Pay / Android Pay?

咁仲計唔計超市

學生唔好諗 出到都刑事
一年內唔cut得卡架

首年免年費,咁下年佢唔俾waive先cut,都要收$1800?

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

yes 我用左3年都冇收過
一年碌幾廿萬 ( 公司數 )
都冇比過pp 我
2016年轉會渣打。唔夠數到時會同佢嘈

完全唔知你想里數定回贈
又唔知你收入
點幫你

完全唔知你想里數定回贈
又唔知你收入
點幫你

Sorry,好耐無申請過,唔知要俾咩資料

想要回贈多啲,里數都無所謂
500k

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

簽5萬waive左
冇收我pp

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

簽5萬waive左
冇收我pp

點做到

完全唔知你想里數定回贈
又唔知你收入
點幫你

Sorry,好耐無申請過,唔知要俾咩資料

想要回贈多啲,里數都無所謂
500k

追post先會比較好
想申請dbs black
但寫明要年薪240k
如果得200k 申唔申請到

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

簽5萬waive左
冇收我pp

難以置信喎

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

簽5萬waive左
冇收我pp

我應該簽到15萬,係驚申請唔到。上面話唔洗入息證明都得?

BTW,咩係pp?
但寫明要年薪240k

簽夠150000一年
否則下年必收

但要收起張pp

簽5萬waive左
冇收我pp

我應該簽到15萬,係驚申請唔到。上面話唔洗入息證明都得?

BTW,咩係pp?

priority pass
但寫明要年薪240k

申請到。好鬆
儲里數去台日韓係咪DBS Black最好?

呢啲短途儲avios其實好啲
用少啲里去同樣地方 里數相對冇限期
遲d轉工諗住apply chartered asiamiles個張貪佢方便唔洗再帶asia miles張膠卡出街,但個張好似冇PP,其實係咪得citi prestige同cx ae有pp

係啦

唔係 無限pp既 有大新vi SC vi boc vi citi prestige citi ultima
有限簽夠幾多有幾多次既有 ae cx elite 交行白金
當然仲有其他

點解開卡要洗屎忽
新手唔識野 求解

學生哥 就算cx ae 綠卡都要有200k 年薪
上面條友出哂名教人報資料出卡
虛假文書係刑事黎 你坐監都想出咪跟佢出囉

咁醜惡佢有錢收?

緊係有啦 你申請到佢就袋里數

我試過介紹朋友
用我條link 佢冇做過任何野
冇交任何收入證明就已經成功出到咭

係網上

唔關你條link事 係佢網上填資料個陣 年薪填過左要求
想申ccb eye卡,好似開埋戶口个有嘢送
但上綱網點申請埋戶口
揾唔到個制
見佢永久免年費好似幾抵

講開ccb eye

佢煩在年廿九先寄張卡黎 咁要寄信去等佢收到activate 張卡

點解唔俾人打電話或者上網activate 呢

搞到人要等到你完假期先用得

可以fax
我fax完幾個鐘之後用得
可以瘋狂睇戲

冇fax 機

講真與時並進啲用電話或者網頁activate 得唔得

Ccb網上申請/冇戶口係佢到就要寄信 因為未見過你真人 分行開係唔使寄

拎黎講啦
AE 網上咪又係冇見過真人一樣咁開咁用

Ae為左賺你年費先係咁
Ccb係有電話activate 但要分行交表先得
Btw 張citi prestige除左pp係咪冇用?
但hsbc好似vs都冇pp

有用 儲年資買里數 可換avios

唔只avios 咩都換得

Agree 酒店績分禮券咩都有 所以有就必留 唔想俾年費就由佢

Apple Pay / Android Pay?

咁仲計唔計超市

Citi跟本冇android/apple pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞