[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實hsbc仲可以揀賞家居買現金卷換獎賞錢

between,我仲係唔識你地講幾十蚊換里數

會唔會就咁買個d卷抵d

唔係
個目的係買現金卷再賣番現金卷出去
賺獎賞錢多過個差額

獎賞錢換超市劵要等幾耐?
月頭換,等到今日都未有信
hsbc係咪冇學生卡
其實邊張for買戲飛個d好?

無,金卡夠人工都未必批

都唔係冇

我申請過金卡批左 得5000 limit

但有個綜合戶口長放左10000 到
如果而家有張學生東亞卡
打算出張HSBC vs 同 BEA flyerworld
所有消費加自動增值入flyerworld,食飯就HSBC
睇戲都用埋flyerworld , 呢個算唔算無敵組合?

未算
icard/rewards/eye
雖然換里數要錢
地盤炒散撚可以點申請信用卡?
唔好屌咁大力
變撚左膠 POST

會唔會就咁買個d卷抵d

唔係
賺獎賞錢多過個差額

一般平幾多賣到?
我用vs分曬去食飯
個到得4x係咪會蝕

岩岩呢次萬寧上限係6K
用埋android pay同vs 9倍
加埋有1016獎賞錢
當93折賣出去蝕420
圍番都有六舊左右
hsbc係咪冇學生卡

無,金卡夠人工都未必批

都唔係冇

有返工?人工大約幾多
想問下有無巴絲用過citi 張primermiles 碌完旅行嘢
係咪自動會有旅遊保險俾你? 洗唔洗自己再apply?
留名
申利:已經有十間銀行信用卡,想見下仲有咩迎新底

Ae分卡計 其他全部冇

額外分數10000分
10000/9=1111
拍卡同睇戲電器超市電話費同一類

如果買機票用左4千,個分係點計?
同埋,d分有冇限期?pay wave 都有限額?
利申:新手

買機票咪頭1111x10 其他x1 依樣係上網10x
所以你拍卡嗰邊仲有1111限額
限期上post有講自己追 paywave間間鋪頭唔同

唔係 應該係 4000(基本分)+10000(9倍額外分既上限) 即係萬四,唔係1111x10

我諗佢指既paywave額外分既限額,同上網個上樣
限期我上個post講過 係兩年
原來開左3

之前申請左東亞flyer world同dbs black
以為東亞唔批
搞到依家兩張一齊到手

唔知點用好
諗住一張交屋企雜費同八達通自動增值
另一張就買野用
點用好

Dbs black食迎新 其餘唔洗理 淨係用flyer咩都係佢
消費少果陣用black 分無限期
Dbs waive年費一個電話禁制就得
Flyer要簽夠/有Bea ac

會唔會就咁買個d卷抵d

唔係
賺獎賞錢多過個差額

一般平幾多賣到?
我用vs分曬去食飯
個到得4x係咪會蝕

岩岩呢次萬寧上限係6K
加埋有1016獎賞錢
當93折賣出去蝕420
圍番都有六舊左右

岩岩登記左 登記完係咪即時生效架? 係既我星期五就去買6千蚊現金卷即拎去賣 得4倍都有896蚊 拎去換AVIOS 都有成萬幾里 夠一張台灣有凸
hsbc係咪冇學生卡

無,金卡夠人工都未必批

都唔係冇

我都成功批到5000
有戶口,放左四萬!
睇黎HSBC都會批比學生!

一般平幾多賣到?
我用vs分曬去食飯
個到得4x係咪會蝕

岩岩呢次萬寧上限係6K
加埋有1016獎賞錢
當93折賣出去蝕420
圍番都有六舊左右

岩岩登記左 登記完係咪即時生效架? 係既我星期五就去買6千蚊現金卷即拎去賣 得4倍都有896蚊 拎去換AVIOS 都有成萬幾里 夠一張台灣有凸

三日生效?
咁依家學生冇晒迎新優惠咪張張都冇分別

會唔會就咁買個d卷抵d

唔係
賺獎賞錢多過個差額

一般平幾多賣到?
我用vs分曬去食飯
個到得4x係咪會蝕

岩岩呢次萬寧上限係6K
加埋有1016獎賞錢
當93折賣出去蝕420
圍番都有六舊左右

如果你話登記萬寧果個就限期完之前登記都得(好似係)
最紅五倍就三日後先啦
我奶過蕉
登記完第二日買相機無5倍無左二百幾

額外分數10000分
10000/9=1111
拍卡同睇戲電器超市電話費同一類

如果買機票用左4千,個分係點計?
同埋,d分有冇限期?pay wave 都有限額?
利申:新手

唔係 應該係 4000(基本分)+10000(9倍額外分既上限) 即係萬四,唔係1111x10

好複雜

會唔會就咁買個d卷抵d

唔係
賺獎賞錢多過個差額

一般平幾多賣到?
我用vs分曬去食飯
個到得4x係咪會蝕

岩岩呢次萬寧上限係6K
加埋有1016獎賞錢
當93折賣出去蝕420
圍番都有六舊左右

如果你話登記萬寧果個就限期完之前登記都得(好似係)
最紅五倍就三日後先啦
我奶過蕉
登記完第二日買相機無5倍無左二百幾

我最紅個5倍已經登記左食飯啦
年薪400K
多數食飯同買衫&online shopping 碌
對AM無咩興趣,反而其他miles有興趣多d
申請one+定試hsbc vs 好?定其他好?
覺得hsbc機會唔高
有無其他推介?citi reward?

好複雜

有幾複雜
有拍卡同網上兩種
兩種額外9倍最高都係10000分,簽1111咪爆囉 你簽多過呢個數咪:簽幾錢+額外1萬分
等左兩個星期建行都未批張eye card
今日打去問係咪文件有問題叫佢幫手睇睇
跟住今日就批左

真心想知佢邊到寫網上簽帳同指定簽賬類別個10倍係分開計
諗緊申唔申請

不嬲都兩個promotion喎 點會唔分開

有冇人知中銀icard用apple pay當唔當9倍
渣打AM卡每月過AM分去自己萬里通account,通常幾耐先入帳?

好複雜

有幾複雜
有拍卡同網上兩種
兩種額外9倍最高都係10000分,簽1111咪爆囉 你簽多過呢個數咪:簽幾錢+額外1萬分

謝巴打,想問你個時迎新要左咩?

好複雜

有幾複雜
有拍卡同網上兩種

I-card佢9倍個度有兩大類,一個係網上簽帳,一個係指定類別(電訊/超市/電器鋪/拍卡etc),我都搞唔明個10000分上限係兩大類加埋share定分開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞