[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
啱啱18仲讀緊中學 冇入息證明 喺咪申請唔到信用卡

citi 學生卡

中學
用tag and go
入幾多洗幾多
想問下CU 交學費SC AM 得唔得? 上網交得唔得?
想問下CU 交學費SC AM 得唔得? 上網交得唔得?

sc am繳費好似唔計

中學
用tag and go
入幾多洗幾多

tag and go冇得分期...
年薪400K 出糧戶口 + 卡
係咪最好 SC ?

中學
用tag and go
入幾多洗幾多

仲讀緊中學學咩人分期
用Tap and Go算啦
本身無入息已經難,你仲要中學雞
乖啦,用Tap and Go
年薪400K 出糧戶口 + 卡
係咪最好 SC ?

試下HSBc Vs 有機會批
學生申請compass visa 批左

係咪可以再申請dbs black ?

未畢業周身債

關咩事
多卡唔等如多債

中學
用tag and go
入幾多洗幾多

你要買咩買到要分期呀
dbs element卡下個月由60dbs 加到72先換到1000里

咁element本身唔for儲miles嘅
等佢三月出新優惠啦
有冇人之前有玩dbs easy payment
佢仲未比30蚊我

未畢業周身債

關咩事
多卡唔等如多債

咁係咪再申請black 可以?

見佢要240k 年薪
有冇巴絲冇儲開am ?
我主要用sc張executive platinum 同恆生張enjoy
HSBC vs app 過但reject 左
淨現金回贈/儲下分有冇咩建議
留名
申利:已經有十間銀行信用卡,想見下仲有咩迎新底
2萬幾蚊卡數,應該分期定一炮過還好?
一炮過又無咁多錢,好頭痛
想問下中銀i-card個$1111.1積分係點得出尼?
同埋拍卡只可以$1111上限?

額外分數10000分
10000/9=1111
拍卡同睇戲電器超市電話費同一類

如果買機票用左4千,個分係點計?
同埋,d分有冇限期?pay wave 都有限額?
利申:新手

你自己都答左啦

On9
冇咁多錢咁你咪得返1個choice
洗撚問咩

未畢業周身債

關咩事
多卡唔等如多債

咁係咪再申請black 可以?

見佢要240k 年薪

我淨係知之前有巴打話可以Share limit咁申請
但係申請完COMPASS VISA就即申請DBS BLACK
定但要隔幾個月就唔知

Btw巴打你試完可以上黎報告下

On9
冇咁多錢咁你咪得返1個choice
洗撚問咩

問下姐,駛唔駛屌到咁呀

中學
用tag and go
入幾多洗幾多

你要買咩買到要分期呀

手機 games 之類
想問下中銀i-card個$1111.1積分係點得出尼?
同埋拍卡只可以$1111上限?

額外分數10000分
10000/9=1111
拍卡同睇戲電器超市電話費同一類

如果買機票用左4千,個分係點計?
同埋,d分有冇限期?pay wave 都有限額?
利申:新手

買機票咪頭1111x10 其他x1 依樣係上網10x
所以你拍卡嗰邊仲有1111限額
限期上post有講自己追 paywave間間鋪頭唔同

中學
用tag and go
入幾多洗幾多

你要買咩買到要分期呀

手機 games 之類

課金課到要分期
我建議你都係用返現金啦
Tap and Go都未必啱你

你要買咩買到要分期呀

手機 games 之類

一個app最多咪3位數字
咁都要分期
屌你咩
再講你咁樣做分期都收你手續費啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞