[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

Hsbc visa gold
Enjoy
i card
DBS Compass visa
DBS Black master
-----------
HSBC果張最紅揀左海外
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
i card用左頭1111.1先
之後再碌dbs black
自動增值因爲迎新放左係compass visa度
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

利申:學生0收入

你有black最紅落海外有咩意思

DBS好仆街
我上外國網買game 港幣計價
佢唔撚比積分
話海外簽賬定義係外地簽外幣
所以hsbc落海外係有必要

同埋佢果6 樣無咩岩我
所以有black 都照揀海外

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛
佢冇收你手續費所以冇比分你
岩岩cut撚左citi reward. 去超市下下簽卡唔係路,好晒時間.有得paywave/paypass再考慮

Apple Pay / Android Pay?
睇DBS官網張Black Card轉咗新MasterCard logo
睇DBS官網張Black Card轉咗新MasterCard logo

我上個禮拜出仲係舊卡

轉logo 又唔加paypass

Enjoy
i card
-----------
日常乜柒都簽卡/8達通
儲里數多
日常組合係
自動增值每月6-10次
個組合仲有無改善空間?

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

幾年前出卡網購有積分儲,儲得超快。依家轉左網購無分儲,迫住開張eminent for 網購
有冇人知大新英航個張有冇得資產申請

同問

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

幾年前出卡網購有積分儲,儲得超快。依家轉左網購無分儲,迫住開張eminent for 網購

Black 網購都有分
前提係要香港商戶簽港幣
外國商戶簽外幣

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

又唔係dcc 佢無得揀咩幣 只得港幣
講起dcc 我呢排係大陸簽張black
好驚中dcc無積分 好彩到現時為止
一係碌唔到 一係就直接碌人仔

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

大陸我用建行
岩岩cut撚左citi reward. 去超市下下簽卡唔係路,好晒時間.有得paywave/paypass再考慮

citi 好似未有android pay

乜撚都冇

citi 堅垃圾

年費又waive 唔到 , android pay 又冇 apple pay 又冇
而家邊度仲有八達通自動增值申請?

仲有冇禮券送?

乜撚都冇

citi 堅垃圾

年費又waive 唔到 , android pay 又冇 apple pay 又冇

無Citi卡真係唔知
淨係記得當初Apple Pay出話Citi有份
不過如果真係咁,我都會Cut
Citi成間銀行都係廢
唯一有用就係收電匯唔洗錢

學生哥 就算cx ae 綠卡都要有200k 年薪
上面條友出哂名教人報資料出卡
虛假文書係刑事黎 你坐監都想出咪跟佢出囉

咁醜惡佢有錢收?

緊係有啦 你申請到佢就袋里數

年薪100k都無
前一排綠卡升銀卡
另有藍卡同it卡
網上申請基本上唔睇年薪同資產
報假資料就正傻西

唔夠年薪 佢會過唔到screening 會即刻除非你本身有卡係佢到 前題你申左第一張

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

佢收卡間公司註冊唔係香港但如果收港幣咪變左dcc

乜撚都冇

citi 堅垃圾

無Citi卡真係唔知
淨係記得當初Apple Pay出話Citi有份
不過如果真係咁,我都會Cut

你應該記錯 因為citi自己出mobile payment所以唔會join其他 外國新聞出左

咁醜惡佢有錢收?

年薪100k都無
前一排綠卡升銀卡
另有藍卡同it卡
報假資料就正傻西

唔夠年薪 佢會過唔到screening 會即刻除非你本身有卡係佢到 前題你申左第一張

咁醜惡佢有錢收?

年薪100k都無
前一排綠卡升銀卡
另有藍卡同it卡
報假資料就正傻西

Sorry 手機版好易禁錯
打漏,ae網上申請唔夠年薪係會即刻reject你

DBS好仆街
佢唔撚比積分

同埋佢果6 樣無咩岩我

DCC嘛

我一係碌唔到,一係就dcc我港幣,乜分都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞