[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
咁想問冇限期儲miles 係咪得dbs black?

因為唔想佢自動過AM

Citibank

因為佢係儲dbs$,跟住用dbs$轉里數,d分本身冇限期所以變相可以儲到夠先用黎換am,同埋佢轉里數唔收續費

Coti reward d分都冇限期,但用分換里數會收手續費,手續費$50=5000里

不嬲都兩個promotion喎 點會唔分開

係喎
咁即係網上碌$1111
其他指定類別再碌$1111
咁就封頂?

Yes
Btw有d情況下
eg上網交電話費
19x fat fat

但佢條款唔係話網上電話繳費得1邊嘅分咩?想知網上點交有19X,定係期期都要打上CS追分?

係喎
咁即係網上碌$1111
其他指定類別再碌$1111
咁就封頂?

Yes
Btw有d情況下
eg上網交電話費
19x fat fat

但佢條款唔係話網上電話繳費得1邊嘅分咩?想知網上點交有19X,定係期期都要打上CS追分?

你估中銀有咁醒咩
咁想問冇限期儲miles 係咪得dbs black?

因為唔想佢自動過AM

Citibank

因為佢係儲dbs$,跟住用dbs$轉里數,d分本身冇限期所以變相可以儲到夠先用黎換am,同埋佢轉里數唔收續費

Coti reward d分都冇限期,但用分換里數會收手續費,手續費$50=5000里

得rewards先收手續費
原來開左3

之前申請左東亞flyer world同dbs black
以為東亞唔批
搞到依家兩張一齊到手

唔知點用好
諗住一張交屋企雜費同八達通自動增值
另一張就買野用
點用好

你唔係問過咩
BEA

Bea auto pay
Dbs 買野用?
想問下匯豐嘅信用卡係咪每$250先有$1奬賞錢,即係話如果我食飯簽$499 ,咁我都係得$1奬賞錢?(唔計最紅優惠嗰啲啦)
原來開左3

之前申請左東亞flyer world同dbs black
以為東亞唔批
搞到依家兩張一齊到手

唔知點用好
諗住一張交屋企雜費同八達通自動增值
另一張就買野用
點用好

你唔係問過咩
BEA

Bea auto pay
Dbs 買野用?

Bea for all
想問下匯豐嘅信用卡係咪每$250先有$1奬賞錢,即係話如果我食飯簽$499 ,咁我都係得$1奬賞錢?(唔計最紅優惠嗰啲啦)

計累積,下次簽1蚊就會俾多$1獎賞錢

btw, 獎賞錢join最紅優惠有額外5倍,5倍可以自由分配到唔同類別,睇分類碌卡

唔明嘅去獎賞錢嘅網研究下

手機 games 之類

一個app最多咪3位數字
咁都要分期
屌你咩
再講你咁樣做分期都收你手續費啦

手機同games之類

笑出聲
中左伏,諗住交多稅再flexi shopping,點知張CV+仍然重係跟舊條款,無得分!
200k係咪申唔申到sc am?
用緊enjoy
Sc am / dbs black / HSBC 白金visa唔知點揀
用緊enjoy
Sc am / dbs black / HSBC 白金visa唔知點揀

試下無妨
SC我聽人試過17-18K/month 都申請到 佢無SC戶口
用緊enjoy

試下無妨
SC我聽人試過17-18K/month 都申請到 佢無SC戶口

咁里數如果唔夠換機票可唔可以補錢換?
怕碌唔夠數好似局自己去旅行咁
係咪揀hsbc白金visa會適合d
用緊enjoy

試下無妨

唔好比錢買里數
Hsbc咪又係得兩年
碌得少一係black一係大新ba
上面買隻game都要分期
無撚野麻

電話都算啦,好多人都分

但一隻game幾百蚊
你都好意思開口叫分期

試下無妨

唔好比錢買里數
Hsbc咪又係得兩年

其實每月都會碌幾千到一萬
但感覺上hsbc有得揀超市券多個選擇
如果未夠年薪係網上apply 定親自去好d?

btw, 獎賞錢join最紅優惠有額外5倍,5倍可以自由分配到唔同類別,睇分類碌卡

我去過匯豐個網站睇,佢嘅寫法都好似係每$250咁樣

唔好比錢買里數
Hsbc咪又係得兩年

搵booth sales

唔好比錢買里數
Hsbc咪又係得兩年

hsbc 好少有booth 但

佢hsbc夠年薪呀
叫佢試dbs/sc姐
Sc d booth好似長開咁

我去過匯豐個網站睇,佢嘅寫法都好似係每$250咁樣

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/rewards/red-hot-rewards-of-your-choice/example

每次交易的剩餘金額將與下一次簽賬累積計算「獎賞錢」。

唔好比錢買里數
Hsbc咪又係得兩年

hsbc冇咩企檔
網上申請

dbs sc積分只有一個換AM用途 冇咩用
hsbc起碼可以換coupon 識玩平過dbs sc

例:
全5倍放晒入賞家居,基本1倍
去賞家居的店舖碌卡
$250 = 6獎賞錢 = 60里
已經 4.17/里

HSBC VS多3倍
$250 = 9獎賞錢 = 90里
已經 2.78/里

但要俾$250/年,1年內無限任換AM,要換先join,換得多一定俾 SC DBS嘅 $6/里 抵

有時hsbc會做promote 碌夠某個數
有基金6倍獎賞錢
仲會額外送獎賞錢

講住咁多先,有問題可以問

利申 主力hsbc卡

hsbc冇咩企檔
網上申請

例:
去賞家居的店舖碌卡
已經 4.17/里

HSBC VS多3倍
已經 2.78/里

但要俾$250/年,1年內無限任換AM,要換先join,換得多一定俾 SC DBS嘅 $6/里 抵

有基金6倍獎賞錢
仲會額外送獎賞錢

利申 主力hsbc卡

Vs就話姐
佢白金咪得一項4.17
其他類別就25蚊里
點都要開其他卡
再講
Hsbc換里蚊唔洗咁貴
幾十就得

hsbc冇咩企檔
網上申請

例:
去賞家居的店舖碌卡
已經 4.17/里

HSBC VS多3倍
已經 2.78/里

有基金6倍獎賞錢
仲會額外送獎賞錢

利申 主力hsbc卡

Vs就話姐
佢白金咪得一項4.17
其他類別就25蚊里
點都要開其他卡

睇去邊就碌咩卡
冇一張卡可以平晒咁多範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞