[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
八逹通自動增值用邊張最著數?

one+ 1% 現金回贈

flyer world 5蚊一里

compass visa 迎新回贈50 compass dollar

我就食完compass visa 迎新再轉one+

compass visa 迎新回贈50 compass dollar

唔好答啦
但批卡有時幾怪 TU A

但之前apply hsbc 金卡 dbs compass 同 建行eye 都reject

但cut 左張AE CX Elite 因為waive 唔到年費

再過一個幾月再分階段apply 以上既卡

全部批 TU 一樣係A , 所以唔明

唯一解釋可能cut 左卡總credit 少左

之前張AE 批左成75000

d 卡要咁高credit都無用

之前同時apply 2張hsbc 再cut另一張hsbc都批到

2張hsbc加埋批成400k credit 我即去降到60k
留名學嘢

追咗少少post,我係咪應該
1. 申請DBS Black
2. 申請enjoy, cut MPower
3. 仲有無其他介紹?

btw 巴打check TU 係用咩app?

pisj
留名學嘢
仲係學生,pt ~3k /month
恒生green banking戸口,有以下呢啲咭:
恒生MPower
星展Compass Visa
中銀大學咭 Visa & Master
中銀銀聯雙幣
東亞 JCB

3. 仲有無其他介紹?

學生哥咁多卡

全部都學生咭
支那銀行我申2張佢寄3張畀我,張銀聯無用過是咪應該cut
痕身嗰時Y1開戸口順手申埋
閪亞JCB用來課金,直簽日本iTunes, 見回贈rate好似唔錯
CV係舊年見網上promote 申咗食迎新
留名學嘢
仲係學生,pt ~3k /month
恒生green banking戸口,有以下呢啲咭:
恒生MPower
星展Compass Visa
中銀大學咭 Visa & Master
中銀銀聯雙幣
東亞 JCB

3. 仲有無其他介紹?

學生哥咁多卡

全部都學生咭
閪亞JCB用來課金,直簽日本iTunes, 見回贈rate好似唔錯

銀聯留嚟旅行

學生哥咁多卡

全部都學生咭

銀聯留嚟旅行

支那嘢
有dvii去旅行嘅話我寧願申張fubon

全部都學生咭

銀聯留嚟旅行

支那嘢
有機去旅行嘅話我寧願申張fubon

同問, i-card 有冇用

頭1111.1 網購同另外1111.1 就拍卡

之後就用建行eye

之前去分行問過d職員又話係所有野加埋share 1111個quota,應該唔係1111x2

你不如打上CS

全部加埋1111 呢樣野可以睇番張卡d terms
學生申唔申請到cx ae卡
係咪要搵sales先批到

ae卡好廢

商場成日有promo

ae卡好廢

因為今年會去幾次旅行
諗住儲下里數
之後一年內會cut左佢
係咪呢張卡已經最易攞同最易儲里數?

ae卡好廢

因為今年會去幾次旅行
諗住儲下里數
之後一年內會cut左佢

學生咪申請compass visa 再申請dbs black

ae卡好廢

因為今年會去幾次旅行
諗住儲下里數
之後一年內會cut左佢

一年內cut卡
你睇下條款先啦

ae卡好廢

因為今年會去幾次旅行
諗住儲下里數
之後一年內會cut左佢

點一年內cut

一年內免年費用到盡

之後冇得waive 先cut

唔好答啦

已答過好多次
dbs任何消費有得搶利是
多數搶到dbs$50

dbs$48 = 1000am
多數搶到dbs$50

個rate係black card
多數搶到dbs$50

岩啱啱搶得$5
留名學嘢

3. 仲有無其他介紹?

pisj

無人答我

pisj

無人答我

creditview
多數搶到dbs$50

岩啱啱搶得$5

得8蚊

pisj

無人答我

creditview

呢個係web?
之前好似聽聞有app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞