[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

之前足足等左成個月

預一個月

點解可以咁耐

今朝收到sms話批左
而家邊間cash dollar 最抵

申利:用緊enjoy 200送1
年薪300k
想慢慢儲里數
主要食飯簽卡, 間唔中零售買野都會簽
SC現有客戶食唔到SC AM迎新
係咪最好申請flyer world?

如果申請flyer world, 呢一年簽唔夠90k係咪一定冇得waive?
年薪300k
想慢慢儲里數

如果申請flyer world, 呢一年簽唔夠90k係咪一定冇得waive?

開個戶口可以永久免年費
同埋呢隻係最好既八達通增值
年前一個禮拜申請
dbs eminent black
icbc 鑽cup signature
ccb eye
中信 motion visa cup
boc cup
一張都未批

同時申請
TU會跌幾多
今早申請WEWA visa

下午就收到個sms 話未能批核
今日收到張dbs black master 想問佢地個迎新12X積分限期係到幾時 上網見到佢話四月前申請到就有12倍分 但唔知12倍到幾時
今日收到張dbs black master 想問佢地個迎新12X積分限期係到幾時 上網見到佢話四月前申請到就有12倍分 但唔知12倍到幾時

條款有講
年前一個禮拜申請
ccb eye
boc cup
一張都未批

同時申請
TU會跌幾多

tu check由3飆上10
tu仲係3454
不過跌都冇所謂啦
我10年內都唔會買樓

我tu check成14都仲係A
年前一個禮拜申請
ccb eye
boc cup
一張都未批

同時申請
TU會跌幾多

我聖誕出左兩張
新年前出左一張
仲申請緊三張
都唔覺有跌過
仲係a
年薪300k
想慢慢儲里數

開個戶口可以永久免年費

上東亞度睇
10蚊就可以開個儲蓄帳戶
跟住再用呢個儲蓄帳戶出卡就得
年薪300k
想慢慢儲里數

開個戶口可以永久免年費

上東亞度睇

keep 5000蚊

開個戶口可以永久免年費

上東亞度睇

keep 5000蚊

Easy
Btw 追post見人講話交水電煤都可以儲里數
知唔知交稅又得唔得

呢張係for 你迎新期大額簽賬,基本上之後就唔係太有用,
6蚊一里唔少卡都做到

仲有unlimited lounge access既,不過plaza premium迫到咁,入唔入去同人餓狗搶屎,自己決定啦

坐UO入去拎支水就走
而家邊間cash dollar 最抵

申利:用緊enjoy 200送1

得一間on9痕身係用cash dollar,所以你都係用返on9痕身啦

簽夠150000一年
否則下年必收

上年碌左10萬,打上去傾可免年費
但要收起張pp
呢啲都係case by case
我見有人傾都冇得傾直接收1800

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎
不過系統自動cut左架啦

上年碌左10萬,打上去傾可免年費
但要收起張pp
呢啲都係case by case
我見有人傾都冇得傾直接收1800

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎

上年照用喎,多人到唔想再去

簽5萬waive左
冇收我pp

無可能啦
唔會叫你交返PP出黎

上年照用喎,多人到唔想再去

PP同PPL唔同架
香港果個係plaza premium lounge 渣住張AE elite卡同當日登機證已經入到 全年任用
Priority pass係講緊一個network 而旗下其中一個lounge叫做plaza premium lounge
依加SC am唔夠年薪 仲可唔可以開戶 放錢apply

岩岩收信唔批
爬完文,好似HSBC VS最好同最多人想要咁,試吓申請先

但講到好似citi prestige都好吸引
仲未揀到佢地好定chartered asia miles
依加SC am唔夠年薪 仲可唔可以開戶 放錢apply

岩岩收信唔批

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞